Hrvatski radio

Radio Osijek

KBC Osijek: povećan broj kardioloških i neuroloških bolesnika

17.01.2017.

11:25

Autor: Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog snijega koji od jučer pada, povećan je dolazak bolesnika na Odjel za traumatologiju ali i kardiovaskularnih i neuroloških bolesnika na Objedinjeni hitni prijem Kliničkog bolničkog centra u Osijeku.

Od jučer je na Odjelu za hitan objedinjeni prijem KBC-a Osijek povećana gužva. Najčešće je riječ o kardiološkim i neurološkim bolesnicima. Na kliničkom Zavodu za kardiologiju zadržano je desetak pacijenata. Njih petero liječi se zbog infarkta miokarda. Zabilježen je i veći broj pacijenata na Klinici za neurologiju. Riječ je, najčešće, kako liječnici tvrde, o kroničnim bolesnicima sa kardiološkim i cerebrovaskularnim smetnjama. Kod njih zbog niskih temperatura zraka i suženja krvnih žila dolazi do povećanja krvnog tlaka koji negativno djeluje na krvne žile, srce i mozak. Zbog pada i ozlijeda na snijegu, zadržano je nekoliko ozlijeđenika na Odjelu za traumatologiju Klinike za kirurgiju osječke bolnice.  Najčešće ozlijede su nagnječenja manjih zglobova. ali i prijeloma većih zglobova poput kuka ili koljena. Zbog svega navedenoga, liječnici savjetuju da svi koji ne bi morali izlaziti van ostanu kod kuće dok se ove vremenske prilike ne smire.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.