Hrvatski radio

Radio Osijek

Kći oboljele Požežanke bila je na letu iz Turske

31.03.2020.

15:22

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Kći oboljele Požežanke bila je na letu iz Turske

Kći oboljele Požežanke bila je na letu iz Turske

Foto: - / -

Druga osoba zaražena koronavirusom u Požeško-slavonskoj županiji je starija žena koja je jučer primljena u požešku bolnicu, a majka je kćeri koja je bila na putu u Turskoj, potvrdio je na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite župan Alojz Tomašević.

Pacijentica starije životne dobi u koje je potvrđena zaraza koronavirusom primljena je u požešku bolnicu u ponedjeljak. "Osoba nije nigdje odlazila. Bila je u kontaktu s kćerkom koja je bila na putu u Turskoj od 9. do 16 ožujka i koja nije pokazala znakove bolesti", rekao je Tomašević Dodao je da će sve osobe koje su bile u kontaktu s tom ženom i njezina kći danas biti testirane. "Ovo nije kršenje mjera samoizolacije, ovo je iz razdoblja kada mjere nisu bile stupile na snagu", rekao je epidemiolog dr. Ante Vitalija dodajući da se cijeli slučaj prati na nacionalnoj razini jer je istodobno na putu iz Turske bilo 160 osoba iz svih krajeva Hrvatske. "Iz Požeško-slavonske županije radi se o samo jednoj osobi, ona je odmah po saznanju da se na tom putovanju pojavila bolest upućena u samoizolaciju i nije ostvarila više kontakata osim sa svojim ukućanima. Prošlo je tri dana od njezina povratka s putovanja", rekao je Vitalija. Potvrdio je da su na radnome mjestu putnice (banka) poduzete mjere dezinfekcije i načinjen popis kontakata od kojih će se testirati oni neposredni. Prema zasad poznatim podatcima, ona nije radila s klijentima banke. U Požeško-slavonskoj županiji dosad su na koronavirus testirane 22 osobe, a 496 ih je u samoizolaciji. Prvozaraženi je policajac koji se zarazio u Sisku i sada je kod kuće u samoizolaciji. Osim pacijentice kod koje je potvrđena zaraza koronavirusom, u požeškoj bolnici u izolaciji je još jedna starija žena čiji se nalazi testiranja još čekaju. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.