Hrvatski radio

Radio Osijek

Kići i Grnji nagrade za životno djelo

01.06.2015.

13:10

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dodijeljene su nagrade Osječko-baranjske županije. Uoči Dana Županije, za životno djelo primili su ih Krunoslav Kićo Slabinac i Ivan Grnja. Uručene su i godišnje nagrade za gospodarstvo, prosvjetu, kulturu, tjelesnu kulturu i šport i tehničku kulturu.

U  50 godina karijere Krunoslav Slabinac pionirski je probijao barijere i otvarao nove stranice glazbene i kulturne baštine te za života postao dijelom povijesti ovoga kraja -  ističe se u obrazloženju nagrade koja je za životno djelo dodijeljena glazbeniku koji je ime svojega grada, Slavonije i Baranje pronosio diljem svijeta.

U mojem stilu rečeno, puno je ljepše primiti nagradu ovako nego da kažu kako iz opravdanih razloga nisam mogao prisustvovati pa da mi je dodijele posthumno. To je za mene velik događaj zbog toga što sam živio prema stihu moje pjesme 'otkad pamte stari moji, odlazi se a ostaje'. Tako sam ja oduvijek ostao u mom Osijek i Slavoniji – rekao je, među ostalim, Kićo.

Nagrada za životno djelo stigla je i u ruke Ivana Grnje, legende osječke nogometne povijesti, koji je desetljeća svojeg igračkog talenta ugradio u uspjehe Nogometnog kluba Osijek.

Koliko sam sretan, toliko sam i zahvalan svima koji su prepoznali moj rad i životno djelo – rekao je Grnja koji je na svečanosti zahvalio i uime svih nagrađenih.

U području gospodarskih djelatnosti za postignuća u prošloj godini nagrađeni su Kandit, zatim Misna vina iz Trnave, turistička agencija Cetratour, te seljačko domaćinstvo „Ivica i Marica“ iz Karanca.

U području prosvjete nagrađena je Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić iz Strizivojne, za kulturu đakovački književnik, književni povjesničar i kritičar Mirko Ćurić, a brojnim priznanjima okrunjeni mladi osječki inovator Marko Pinjuh primio je nagradu u području tehničke kulture.

- Potvrda je to rodnoga kraja da stoji moja titula osječkoga Tesle, a svim bih mladim ljudima poručio da se nastave truditi i ne odustaju u svojem radu – kazao je Pinjuh.

Nagrada za tjelesnu kulturu i šport dodijeljena je Judo klubu „Mladost“ iz Osijeka.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.