Hrvatski radio

Radio Osijek

Kineski veleposlanik Shen Zhifei u Osijeku

19.04.2013.

14:37

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Kvalitetna, a razmjerno jeftina radna snaga i inovativnost među vašim su najvećim prednostima. To vidim i kao temelj za buduće zajedničke projekte Hrvatske i Kine"-kineski veleposlanik Shen Zhifei u Osijeku.

Do 2020. godine Kina će biti razvnopravna s američkim gospodarstvom, a možda će ga i premašiti-na javnoj tribini "Kako poslovati s Kinom" na Ekonomskom fakultetu u Osijeku rekao je kineski veleposlanik Shen Zhifei. "Iz Zagreba do Osijeka vozili smo se odličnom autocestom, zamijetio sam izvrsnu insfrastrukturu i ogroman potencijal za razvoj. Ta vaša velika prostranstva , po meni među najljepšim dijelovima Europe, omogućavaju vam da na njima uzgajate što god želite. Veselimo se ulasku Hrvatske u Europsku uniju , vašem punopravnom članstvu. Europska unija i Kina izvrsni su partneri i taj odnos između Kine i Europske unije jedan je od najvažnijih na svijetu, s najvećim opsegom razmjene, a sada će i Hrvatska postati dio tog procesa. Hrvatska ima brojne prednosti:geografske, ekonomske, društvene, a kada uđete u Europsku uniju to će još više doći do izražaja. Mislim da ćemo lakše poslovati u Hrvatskoj i s Hrvatskom jer vi postajete dio jedinstvenog tržišta koje ima 500 milijuna potrošača, zaključio je kineski veleposlanik na javnoj tribini na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.