Hrvatski radio

Radio Osijek

Kineski veleposlanik u SOS Dječjem selu Ladimirevci

03.07.2017.

17:50

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

SOS Dječje selo Ladimirevci posjetio je kineski veleposlanik u Hrvatskoj Hu Zhaoming, te zajedno sa svojim sunarodnjacima - gospodarstvenicima koji već dugi niz godina žive i rade u Hrvatskoj, danio darove mališanima u Dječjem selu

U sklopu višednevnog posjeta Osječko - baranjskoj županiji, SOS Dječje selo Ladimirevci posjetio je veleposlanik Narodne Republike Kine u našoj zemlji Hu Zhaoming. Kako je rekao to je njegov prvi posjet nekom gradu izvan Zagreba u prvih sto dana od kada obnaša dužnost veleposlanika. Cilj je posjeta pomoći dječjim selima u Hrvatskoj, a dolazak u Ladimirevce zajedno sa svojim sunarodnjacima, poduzetnicima od kojih neki u Hrvatskoj žive i rade već više od 20 godina je, kaže Hu Zhaoming, "prvi korak u suradnji kineskih poduzetnika u Hrvatskoj i Dječjeg sela". SOS Dječje selo Ladmirevci ove je godine obilježilo 20 obljetnicu. Trenutačno je u 16 kuća smješteno više od 70-ero djece uzrasta do 15 godina. Osim toga stariji štićenici koji pohađaju srednju školu smješteni su u dvije stambene zajednice u Osijeku. "Ova suradnja puno će značiti za budućnost Dječjeg sela", rekao je ravnatelj Zoran Relić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.