Hrvatski radio

Radio Osijek

Kiparska kolonija bez popratnih programa

24.06.2020.

18:36

Autor: Radio Osijek/TM

Kiparska kolonija bez popratnih programa

Kiparska kolonija bez popratnih programa

Foto: - / -

47. Kolonija kipara naivaca Ernestinovo ove će se godine održati od 3. do 8. kolovoza, ali s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, neće biti popratnih glazbenih, zabavnih i sportskih programa na kojima se okuplja veliki broj ljudi. Kipari i slikari radit će u parku, nastavit će tradiciju.

Objavila je to na svom Facebook profilu načelnica općine Ernestinovo Marijana Junušić.
"Teška srca vas obavještavamo kako će se ovogodišnja Kolonija kipara naivaca Ernestinovo održati, no u znatno izmijenjenim okolnostima s obzirom na trenutačnu situaciju vezanu uz koronavirus, a sve s ciljem očuvanja zdravlja ljudi i povoljne epidemiološke situacije", stoji u njezinoj objavi. "Kolonija kipara naivaca Ernestinovo je velika i kompleksna manifestacija, s mnoštvom različitih kulturno-umjetničkih i društveno-zabavnih sadržaja, koje iziskuje dugoročne pripreme, znatna ljudska i financijska sredstva te na ograničenom prostoru okuplja iznimno velik broj ljudi. Zdravlje i sigurnost naših posjetitelja, sudionika i svih ostalih koji su uključeni u organizaciju manifestacije nam je najveći prioritet. U dogovoru sa Stožerom civilne zaštite Osječko-baranjske županije i Stožerom CZ Općine Ernestinovo i prema njihovim preporukama donijeli smo odluku da se ove godine neće odviti večernji zabavni program (koncerti i nastupi) kao ni sportska i društvena događanja", prenosi Junušić odluku Organizacijskog odbora Kolonije kipara naivaca Ernestinovo te navodi kako će se u ernestinovačkom parku okupiti kipari naivci i slikari, te će raditi prema svim mjerama i preporukama epidemiološke službe, jer upravo tu je centralno sastajalište kipara naivaca već 47. godinu. "Tradiciju poštujemo, njegujemo, održavamo, prenosimo s generacije na generaciju i ne smijemo ju prekinuti. Kolonija kipara je odolijevala i prkosila vremenu, ni rat ju nije zaustavio, neće niti koronavirus.
Vjerujemo da ćemo zajedno željno iščekivati sljedeću godinu te 48. potpuno izdanje Kiparske kolonije", poručuju organizatori.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.