Hrvatski radio

Radio Osijek

18:36 / 24.06.2020.

Autor: Radio Osijek/TM

Kiparska kolonija bez popratnih programa

Kiparska kolonija bez popratnih programa

Kiparska kolonija bez popratnih programa

Foto: - / -

47. Kolonija kipara naivaca Ernestinovo ove će se godine održati od 3. do 8. kolovoza, ali s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, neće biti popratnih glazbenih, zabavnih i sportskih programa na kojima se okuplja veliki broj ljudi. Kipari i slikari radit će u parku, nastavit će tradiciju.

Objavila je to na svom Facebook profilu načelnica općine Ernestinovo Marijana Junušić.
"Teška srca vas obavještavamo kako će se ovogodišnja Kolonija kipara naivaca Ernestinovo održati, no u znatno izmijenjenim okolnostima s obzirom na trenutačnu situaciju vezanu uz koronavirus, a sve s ciljem očuvanja zdravlja ljudi i povoljne epidemiološke situacije", stoji u njezinoj objavi. "Kolonija kipara naivaca Ernestinovo je velika i kompleksna manifestacija, s mnoštvom različitih kulturno-umjetničkih i društveno-zabavnih sadržaja, koje iziskuje dugoročne pripreme, znatna ljudska i financijska sredstva te na ograničenom prostoru okuplja iznimno velik broj ljudi. Zdravlje i sigurnost naših posjetitelja, sudionika i svih ostalih koji su uključeni u organizaciju manifestacije nam je najveći prioritet. U dogovoru sa Stožerom civilne zaštite Osječko-baranjske županije i Stožerom CZ Općine Ernestinovo i prema njihovim preporukama donijeli smo odluku da se ove godine neće odviti večernji zabavni program (koncerti i nastupi) kao ni sportska i društvena događanja", prenosi Junušić odluku Organizacijskog odbora Kolonije kipara naivaca Ernestinovo te navodi kako će se u ernestinovačkom parku okupiti kipari naivci i slikari, te će raditi prema svim mjerama i preporukama epidemiološke službe, jer upravo tu je centralno sastajalište kipara naivaca već 47. godinu. "Tradiciju poštujemo, njegujemo, održavamo, prenosimo s generacije na generaciju i ne smijemo ju prekinuti. Kolonija kipara je odolijevala i prkosila vremenu, ni rat ju nije zaustavio, neće niti koronavirus.
Vjerujemo da ćemo zajedno željno iščekivati sljedeću godinu te 48. potpuno izdanje Kiparske kolonije", poručuju organizatori.