Hrvatski radio

Radio Osijek

Kiša i led u Požegi: šest teških prijeloma u manje od 12 sati

01.02.2017.

17:43

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Broj intervencija požeške Hitne pomoći utrostručen je. Naime, prema riječima Fabijana Barišića, ravnatelja Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Požeško-slavonske županije, liječnički timovi imaju pune ruke posla, a uglavnom je riječ o ozljedama zbog padova pri kretanju ledenim površinama.

Do 16 sati bilo je 14 intervencija povezanih sa ozljedama uslijed pada na poledici na koje su izašli timovi Hitne medicinske pomoći. Naime, kiša koja od sinoć pada ledi se na tlu i uzrokuje probleme kako vozačima tako i pješacima. Nogostupi su zaleđeni te je tijekom današnjeg dana zabilježeno više od 20 ozlijeđenih koji su zatražili medicinsku pomoć. Veći broj koji su se ozlijedili zbog padova, prevezla je Hitna medicinska pomoć dok su ostale dovezli članovi obitelji ili prijatelji na Hitni prijem Opće županijske bolnice.
Voditelj Službe kirurgije u požeškoj Županijskoj bolnici, Ljubo Begić kaže: "Primljeno je šest pacijenata koji su zadržani u bolnici zbog zadobivenih prijeloma, uslijed pada na ledu, kuka, skočnog zgloba i ruke. Na pregledu je bilo još 15 pacijenata kod kojih su utvrđene lakše ozljede, nije bilo prijeloma. Kod njih se radi o nagnječenjima i udarcima uslijed pada, a oni su nakon pregleda vraćeni kući, na kućnu njegu"
Prognoze nisu nimalo optimistične jer će kiša padati i u narednima satima te će s padom temperatura zaleđenih površina biti i više.

/ tekst požega.eu/

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.