Hrvatski radio

Radio Osijek

Klapa Sveti Ilija darovala pjesme domu za starije

16.08.2020.

12:53

Autor: Neven Knežević

hrt.hr

hrt.hr

Foto: - / -

Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj pozvalo je klape, a osobito one sastavljene od mlađih članova, da u povodu blagdana Velike Gospe prigodnim pjesmama. Klapa Sveti Ilija iz Osijeka odazvala se pozivu, te korisnicima Doma u Drinskoj ulici darovala „glazbeni zagrljaj"

Ozarena lica štićenika Doma za starije najbolje su govorila da je nastup klape "Sveti Ilija" iz Osijeka pun podgodak. Zbog epidemioloških mjera klapa je izvela svoj repertoar pjesama ispod najvećeg balkona sa stražnje strane Doma na kojem su se okupili korisnici koji su pljeskom zahvaljivali nakon svake izvedbe. "Ovo nam je bilo potrebno. Svi misle da smo mi pomalo senilni i da nam ne treba zabava, no ovi dečki dali su nam novu snagu", rekla je korisnica Doma Marija Bite. Voditelj klape Petar Kopunović Legetin istaknuo je da im je zadovoljstvo nastupiti u takvim prigodama, a korisnici Doma članovima klape zahvalili su s balkona također pjesmom da bi na kraju zajedno otpjevali nekoliko pjesama.  

Atmosfera ispred Doma

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.