Hrvatski radio

Radio Osijek

Klaster zdravstvenog turizma Pannonian Health

27.02.2018.

11:48

Autor: Ksenija Zelenić

Foto- HTZ

Foto- HTZ

Foto: - / -

U Osijeku je predstavljen Klaster zdravstvenog turizma Pannonian Healt, osnovan je prije godinu dana s ciljem pokretanja turizma Slavonije i Baranje .

Klaster je okupio različite ponuditelje usluga - od vlasnika privatnih poliklinika, preko malih obiteljskih hotela, vinarija, prijevoznika i toplica kojima je dodatni cilj brendiranje Slavonije i Baranje kao zdravog mjesta življenja. Odnosno, riječ je o Udruzi za razvoj zdravstvenog turizma koja u ovome trenutku okuplja 12 članova različitog zdravstvenog, turističkog i gospodarskog profila čiji je osnovni cilj razvoj i promocija grada Osijeka i regije istočne Hrvatske kao nove destinacije medicinskog turizma. Ovaj Klaster ima i zajednički motiv nastupa na tržištu u cilju stvaranja konkurentnog zdravstveno - turističkog proizvoda. Pri tome je veliki  naglasak na maksimalnom iskorištavanju potencijala niza zanimljivih i atraktivnih destinacija i sadržaja na ovom području kao što su rijeke Drava,Dunav i Sava, Vučedol, Ergela lipicanaca u Đakovu, osječka Tvrđa, parkovi prirode Kopački rit i Papuk, Bizovačke toplice, te različite zdravstvene poliklinike.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.