Hrvatski radio

Radio Osijek

Ključevi Grada Osijeka u rukama karnevalske družine

25.02.2020.

12:10

Autor: Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Na pokladni utorak, posljednji dan vremena maškara meštar od karnevala Nikola Faller obećao je građanima ludu zabavu i puno gluposti .

Meštar od karnevala Nikola Faller sa svojom je karnevalskom družinom donio odluku o sufinaciranju AJDTI sektora."Pitaju oni mene danas hoćeš ti, a ja im odgovoram: ne, ajd ti! Taj sektor raste i sve je dohodovniji te ga želimo pojačati. Ukidamo 6G, a u suradnji s Kinom uvest ćemo 7G mrežu. Za sve djelatnike Grada uvodimo rad na daljinu pa mogu raditi od kuće, dok ćemo prostorije Grada prenamijeniti u hostel. Zidine oko Tvrđe treba još podignuti i izgraditi parkiralište na tri kata i dvije podzemne etaže. Fitness dvorane nužno je spojiti na 6G mrežu, nužno je pošumljavanje grada i izgradnja trećeg kulturnog centra, s obzirom da nam dva nisu dovoljna. Popularnim ćemo demografskim mjerama i isključenjem struje potaknuti rađanje nove djece. Studije su pokazale da je isključenje struje najučinkovitija metoda za nastanak novih beba, odnosno baby-boom. Ako se ne slažete s našim programom, recite sad ili zauvijek šutite".

 

Zamjenica gradonačelnika nakon predaje ključeva Grada Žana Gamoš popila je aldumaš s meštrom od karnevala, karnevalsku je družinu ponudila krofnama, a građanima je poručila kako će se u idućih nekoliko dana dobro odmoriti: "Ostali smo bez ključeva Grada. U vremenu smo poklada i maškara, kad si možemo priuštiti sve ono o čemu možda maštamo da bismo bili kad bismo se ponovno rodili.Vrijeme je zabave i ludosti, no svakako želim zahvaliti ekipi iz Slame, studiju Shine, Plantaži, Ra-Artu - svima onima koji oživljavaju mašakare u Gradu i nastavljaju tradiciju. Gradska uprava odmorit će se nekoliko dana, a maškare su si zadale visoke ciljeve kojima će poboljšati kvalitetu života u Gradu. Imaju malo vremena, no vjerujem da će sve uspjeti realizirati za ovo kratko vrijeme".

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.