Hrvatski radio

Radio Osijek

Kneginja čardaša ponovno na daskama HNK Osijek

05.04.2022.

14:04

Autor: HRT Radio Osijek

Kneginja čardaša ovog tjedna u osječkom HNK

Kneginja čardaša ovog tjedna u osječkom HNK

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Nakon više od dvije godine na daskama Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku naći će se "Kneginja čardaša". Ova opereta Emericha Kallmana plod je suradnje osječkog s Operetnim teatrom Budimpešta, premijerno je u Osijeku prikazana krajem 2019. godine, a tijekom ovog tjedna publiku očekuju čak tri izvedbe. 

Priča je ovo čija se tipično operetna dramatičnost rađa iz zabune i nespretno posloženih, najčešće ljubavnih okolnosti. Redateljski ju je ponovno uprizorio Miklós Gábor Kérenyi, solistima, orkestrom i zborom ravna maestro Filip Pavišić, dok su u glavnim ulogama Katarina Toplek i Igor Krišto kao Silva i Edwin


Obnovljena Kneginja čardaša u osječkom HNK može se pogledati u tri izvedbe ovog tjedna - sutra(06.04) od 18h, te u četvrtak i petak(07. i 08.04.) od 19h.

Kneginja čardaša

Kneginja čardaša

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Više o opereti „Kneginja čardaša” poslušajte u izjavama glumaca Katarine Toplek i Igora Krište, te redatelja Miklósa Gábora Kerényija:


Katarina Toplek i Igor Krišto

Redatelj Miklós Gábor Kérenyi

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.