Hrvatski radio

Radio Osijek

Kneževi Vinogradi - novi sustav odvodnje

09.11.2018.

13:15

Autor: Ksenija Zelenić

Foto: Ksenija Zelenić

Foto: Ksenija Zelenić

Foto: - / -

U Kneževim je Vinogradima u nazočnosti župana Ivana Anušića, direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića i ministra zaštite okoliša Tomislava Ćorića potpisan Ugovor o sufinanciranju izgradnje sustava odvodnje za Karanc.

Riječ je o najvećem infrastrukturnom kapitalnom projektu vrijednom 16 milijuna kuna, a njime će se u potpunosti riješiti problem odvodnje sanitarno fekalnih voda u naselju Karanac. Završetekom radova koji će početi na proljeće, stvaraju se daljnji kvalitetniji uvjeti za razvoj kontinentalnog turizma u poznatoj destinaciji Karanac, rekao je ministar Ćorić.

Nakon potpisanog ugovora u Kneževim Vinogradima, ministar Ćorić se sa županom Anušićem priključio članovima braniteljskih, ribičkih, lovačkih udruga i osnovnoškolcima biljske eko škole u akciji čišćenja Kopačkog rita. Tom je prigodom najavio i veliku konferenciju koja će se održati krajem ovoga mjeseca o temi - zagospodarimo otpadom.Među ostalim ondje će biti ponuđena nova rješenja zbrinjavanja otpada.

 

 

 

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-img-20e3e067a5795c543f883fe60fad7d1f-v-1.jpg, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.