Hrvatski radio

Radio Osijek

Koalicija GOGO i Pametno: "Misija Osijek"

19.03.2017.

11:39

Autor: Amoreta Bajto/HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Koalicija stranaka Građanska opcija Grada Osijeka i Pametno predstavile su kandidata za gradonačelnika i kandidatkinje za zamjenice gradonačelnika na lokalnim izborima. Kandidat za gradonačelnika je Miroslav Vanek , a kandidatkinje za zamjenice gradonačelnika Jesenka Ricl i Tea Mirošević-Zubonja

 Stranke Pametno i Građanska opcija grada Osijeka (GOGO) na predstojećim lokalnim izborima u Osijeku nastupit će u koaliciji, kandidat koalicije za gradonačelnika bit će predsjednik stranke GOGO i osječki gradski vijećnik Miroslav Vanek, a kandidatkinje za zamjenice Jesenka Ricl (Pametno) i Tea Mirošević-Zubonja (GOGO), izvijestili su u nedjelju u Osijeku predstavnici tih stranaka.

Svoj su program naslovili "Misija Osijek", a cilj im je oživjeti grad kao gospodarsko i kulturno središte. Kandidat za gradonačelnika Miroslav Vanek i kandidatkinje za zamjenice gradonačelnika Jesenka Ricl i Tea Mirošević-Zubonja ukratko su predstavili program koji će ponuditi biračima na predstojećim izborima. Kandidat za gradonačelnika, Miroslav Vanek, rekao je da je "Osijek snažan grad jer je u posljednjih 20 godina uspio preživjeti sve "političke pijavice" koje su samo uzimale i ništa gradu nisu davale" te je najavio kako će se zalagati za gospodarski rast te revitalizaciju grada koji napuštaju vlastiti građani.

Predsjednik osječkog ogranka stranke Pametno Vanja Bunjevac podsjetio je da ova stranka promovira koncept modernih, održivih, ekološko i društveno osviještenih gradova te da ove vrijednosti, za koje se zauzima na nacionalnoj razini, želi promovirati i u lokalnoj zajednici.
"Političke strukture, koje su vodile grad Osijek, već dugi niz godina nemaju nikakve programe i ideje razvoja grada. Vrijeme je da osječka politika napravi prekokret i prestane živjeti u prošlosti, jer želimo Osijek kao grad budućnosti, iz kojeg mladi neće odlaziti, već će dolaziti živjeti i raditi", istaknuo je Bunjevac.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.