Hrvatski radio

Radio Osijek

Koalicija HDZ-a i umirovljeničkih udruga

25.04.2021.

13:54

Autor: Neven Knežević

hrt.hr

hrt.hr

Foto: - / -

U Osijeku je predstavljena izborna koalicija HDZ-a i umirovljeničkih udruga. Koaliciju čini Hrvatska stranka umirovljenika (HSU), Blok umirovljenici zajedno (BUZ) i Aktivni nezavisni umirovljenici (ANU)

Na prostoru neposredno uz dom za starije i nemoćne u Drinskoj ulici održano je predstavljanje koalicije HDZ-a i tri umirovljeničke udruge. "Vrlo brzo smo se dogovorili s HDZ-ovim kandidatima za gradonačelnika i župana o ciljevima naše suradnje", rekao je predsjednik udruge Aktivni nezavisni umirovljenici Drago Šerić. Rekao je da je dogovorena gradnja još jedne zgrade doma za starije osobe odmah uz postojeće objekte doma. "To je gradska parcela, a trenutačno na smještaj u domu čeka oko tri tisuće osoba", rekao je Šerić i dodao da je dogovorena i palijativna skrb za bolesne, jačanje primarne zdravstvene zaštite u javnom zdravstvu kako bi se manje pretrage mogle obaviti kod liječnika obiteljske medicine. Osim toga rekao je Šerić "želimo se dogovoriti oko trajnog mjesečnog dodatka za umirovljenike koji su u teškoj financijskoj situaciji". 

"Želimo okupiti sve političke snage koji žele promjenu. Našli smo se na programskim načelima, te prioritetima. Sve političke opcije želimo staviti pod jedan kišobran, jer je ključno započeti s konkretnim promjenama i pokrenuti razvoj na području Osijeka.", rekao je HDZ-ov kandidat za župana Ivan Anušić, dok je kandidat za gradonačelnika Ivan Radić kazao "da je naš interes neupitna borba s novom energijom okupljajući sve skupine pa tako i umirovljenike. Želimo učiniti život u Osijeku što boljim". 

Na predstavljanju umirovljeničkih udruga još su govorili predsjednica osječkog ogranka Hrvatske stranke umirovljenika Osijek Jelena Dodig i potpredsjednik Bloka umirovljenici zajedno Valentino Fabing. 

Drago Šerić, Ivan Radić i Ivan Anušić

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.