Hrvatski radio

Radio Osijek

Koalicija HDZ - HSP dr.A.S. - SU

19.04.2013.

15:01

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na razini Osječko - baranjske županije HDZ će koalirati s HSP-om Ante Starčevića, a na razini grada Osijeka koalicijski partner će uz HSP dr. Ante Starčević biti i Stranka umirovljenika.

Koalicijske sporazume o političkoj suradnji na predstojećim lokalnim izborima potpisala je danas Hrvatska demokratska zajednica.

Zajednički kandidat HDZ-a i HSP-a doktora Ante Starčevića za Osječko-baranjskoga župana je Goran Ivanović, a potvrdili su to potpisivanjem koalicijskoga sporazuma predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Davorin Bubalović i predsjednik županijskog vijeća HSP-a Ante Starčević Ivan Zadravec koji je napomenuo kako je došlo vrijeme da se stane na kraj politici siromašenja i zapostavljanja Slavonije i Baranje. Koaliciju s HDZ-om nazvao je dobrim početkom poštenoga puta na kojemu će svi stanovnici Osječko – baranjske županije prestati biti sinonim za najsiromašniji dio Hrvatske.

Zajednički kandidat HDZ-a, HSP-a Ante Starčevića i Stranke umirovljenika za gradonačelnika Osijeka bit će Dražen Vidović. Koalicijskim sporazumom potvrdili su to danas predsjednik osječkog Gradskog odbora HDZ-a Damir Kramarić, predsjednik Gradskog odbora Stranke umirovljenika Osijek Dragutin Medvidović i predsjednik podružnice HSP-a Ante Starčević Osijek Gordan Matković koji je ovom prigodom i službeno povukao svoju kandidaturu za gradonačelnika Osijeka. Pozvao je i sve koji su do sada sudjelovali u radu njegove kandidature da svoj glas daju Draženu Vidoviću koji će znati dati odgovore na sva pitanja Osječanki i Osječana.

Potpisivanju sporazuma nazočna je bila i predsjednica HSP-a Ante Starčevića Ruža Tomašić koja je biračima poručila: „Kako je kolega Matković rekao, počeli smo sa Strazburom, nastavili sada s Osijekom, a završit ćemo na Markovu Trgu.“ Dodala je i kako je koalicija s HDZ-om dobitna kombinacija koja želi voditi Hrvatsku u Europskoj Uniji na dobrobit svih građana Republike Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.