Hrvatski radio

Radio Osijek

Kod "Školjke" na Eko festival

26.09.2020.

13:38

Autor: Željka Bačić

RO Luka Mitar

RO Luka Mitar

Foto: - / -

Prvi Eko festival održava se danas u osječkom Parku kralja Držislava u sklopu projekta Čist grad - naš ponOS, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Program traje do ponoći.

Stručna suradnica Sanja Kovač podsjetila je na cjelodveni program kod popularne Školjke, sve je odavno pripremljeno, ali su i organizatori i sudionici gledali sa strahom u oblake. Eko festival se provodi u sklopu informativno - izobraznih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadnom sa ciljem okupiti građane  i pokazati što se radilo prokteklih mjeseci, ali i podučiti ih na prigodnim zabavnim i korisnim radionicama. Tako su mogli čuti kako napraviti eko - pastu  ili kako sami mogu smanjiti količinu otpada u kućanstvu. Izlagači ekoloških proizvoda bit će u Parku do 18 sati, a glazbeni program u Školjci počinje u 19 sati. Cijeli je tjedan bio u znaku održivog razvoja, od urbane mobilnosti do kupovine lokalnih proizvoda, kaže Sanja Kovač  i dodaje kako su sve te aktivnosti dio slagalice  u Osijeku koji može postati još održiviji, još zeleniji i još ljepši nego što je.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.