Hrvatski radio

Radio Osijek

Kod Stipe u Čeminac po jabuke od 3 kune

06.09.2022.

15:15

Autor: Radio Osijek

Jabuke

Jabuke

Foto: M.Milas / Radio Osijek

U nesigurnom vremenu u kojem cijene "divljaju" svaka je pozitivna priča dobrodošla. Jedna takva je i ova u kojoj su zadovoljni i kupci i prodavač - Stipe Dumančić iz Čeminca. U njegovu voćnjaku jabuke možete kupiti za 3 kune po kilogramu. Jedini je uvjet da ih sami i uberete.

Prilika je to i za zabavu te druženje u prirodi, na svježem zraku. "Prekrasno, cijena je odlična, s obzirom na cijelu ovu situaciju. Ovaj užitak i doživljaj je neponovljiv - odličan je ovo potez, puno znači. Naberi i nosi kući,a jabuke su jeftine. Super su jabuke i samo gledam koju da uberem, jer je izbor veliki. Brala bih cijeli dan, lijepo mi je u prirodi. Jabuke su dobre, kvalitetne i jeftine, a zabava u prirodi je zajamčena", rekli su jabukoljopci, a zadovoljan je i gazda Stipe Dumančić koji se od 2008. bavi voćarstvom, ali i preradom voća i povrća. "Ljudi dolaze u berbu jabuka koje koštaju 3 kune, izvažu ih, a mogu na istom mjestu pogledati i kupiti i ostale proizvode koje nudimo." Berba jabuka za građane počela je jučer, a trajat će - dopusti li vrijeme - do kraja tjedna. Adresa za sve informacije vezane uz berbu nalazi se na facebooku na kojem se danas snalazi i starija i mlađa populacija. Upišete li "Stipino" doznat ćete sve pojedinosti vezane uz berbu jabuka u voćnjaku ovog vrijednog agropoduzetnika.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.