Hrvatski radio

Radio Osijek

Kofer pun prijateljstva – novčić za kovčežić

02.01.2015.

15:58

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Savez društava Naša djeca Hrvatske u suradnji s Društvom Naša djeca Grada Vinkovaca do sredine siječnja provodi humanitarnu akciju „Pun kofer prijateljstva – novčić za kovčežić “ za djecu s poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije.

Cilj je humanitarne akcije svakom djetetu pojedinačno osigurati putnu torbu (kofer) s najosnovnijim osobnim stvarima za svaku priliku. „S obzirom na to da se djeca i njihove obitelji mjesecima ne mogu vratiti svojim kućama, već svakodnevni život provode u kontejnerskom naselju ili raseljeni kod rodbine mijenjajući adrese boravka, ovom humanitarnom akcijom želimo im olakšati život "ptica selica" do povratka njihovim domovima“, objašnjava Snježana Krpes, koordinatorica akcije.

Akcija „Pun kofer prijateljstva“ krenula je prošle jeseni i do sada su prikupili osamdesetak kofera i uručili ih djeci, korisnicima igraonice „Ganja“ u Gunji.  „Djeca i njihove obitelji bile su oduševljene i ganute dostavljenim koferima koji su stigli iz cijele Hrvatske“, kaže Krpes.

Akciji su se dosad odazvala brojna Društva Naša djeca, tvrtke, hoteli, rotary klubovi, udruge i pojedinci, a CityEX osigurao je besplatnu dostavu kofera u Gunju, što će nastaviti i do kraja akcije. Kako još svih 150 i više mališana nije dobilo svoje kofere prijateljstva, Savez društava Naša djeca Hrvatske nastavlja ovu humanitarnu akciju pod nazivom „Kofer pun prijateljstva – novčić za kovčežić“ prikupljajući pomoć putem humanitarnog donacijskog žiro-računa koji će biti otvoren od 15. prosinca do 15. siječnja 2015. godine.

 

 

„Pozivamo širu javnost, sve građane, tvrtke, ustanove, organizacije da u ovo predblagdansko vrijeme darivanja doniraju sredstva za kupnju i opremanje kofera prijateljstva za djecu iz igraonice „Ganja“ u Gunji kako bi svako dijete iz igraonice „Ganja“ imao kofer s osobnim stvarima (odjećom, obućom, kozmetikom)“, ističu u Savezu Društvo naša djeca Hrvatske.

 Broj donacijskog računa „Kofer pun prijateljstva – novčić za kovčežić“:

IBAN HR57 2340 0091 5106 8729 1

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.