Hrvatski radio

Radio Osijek

Kogeneracijske elektrane u Osijeku i Sisku

09.04.2015.

13:06

Autor: Radio Osijek/HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Đuro Đaković Holding najavio je da će, kao dio konzorcija s nizozemskim partnerom, potpisati s Hrvatskom elektroprivredom dva ugovora o izgradnji kogeneracijskih elektrana u Osijeku i Sisku, a riječ je projektima ukupne vrijednosti veće od 35 milijuna eura.

Kako navode iz Đure Đakovića, u petak, 10. travnja ta će slavonskobrodska tvrtka, kao nositelj konzorcija u zajednici s nizozemskom kompanijom HoSt, s HEP-om kao naručiteljem potpisati ugovor o izgradnji kogeneracijske elektrane za proizvodnju električne i toplinske energije na biomasu BE-TO Osijek (2 MWe/10 MWt). Riječ je o ugovoru vrijednom 16,25 milijuna eura.
Slijedećeg tjedna, pak, najavljuju iz Đure Đakovića, HEP će s istim konzorcijem potpisati i ugovor za izgradnju kogeneracijske elektrane na biomasu BE-TO Sisak (2 MWe/10 MWt). Vrijednost tog ugovora je 18,95 milijuna eura. Rok izgradnje i završetka planiranih radova je 24 mjeseca od stupanja ugovora na snagu, navode iz Holdinga.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.