Hrvatski radio

Radio Osijek

Kohorta organizira humanitarnu akciju za Ukrajinu

03.03.2022.

14:43

Autor: Radio Osijek / Krunoslav Inhof

Zenge za Ukrajinu

Zenge za Ukrajinu

Foto: Facebook / Kohorta Osijek

Nakon podrške porukom i skandiranjem na nedjeljnoj utakmici protiv Dinama, navijači Osijeka potporu Ukrajincima odlučili su dati i konkretnom pomoći. Na svojim Facebook i internetskim stranicama Udruga građana Kohorta organizirala je humanitarnu akciju u suradnji s tvrtkom Borovo pod nazivom "Zenge za Ukrajinu".

"Prikupljenim novcem kupit će popularne vojničke čizme koje su postale jedan od simbola obrane Vukovara 1991. godine, te ih poslati braniteljima Ukrajine", rekao je za Radio Osijek jedan od organizatora akcije, član Udruge građana Kohorta Zoran Varga koji je bio pripadnik 3. Gardijske brigade: "Ušli smo u tu humanitarnu akciju baš sa Zengama jer nas podsjećaju na naša ratna događanja 1991. godine, na Vukovar, na Borovo, na našu patnju, na našu golgotu koja je gotovo identična sadašnjoj u Ukrajini. Pozivam stoga i sve institucije da sudjeluju u ovoj našoj akciji jer svaka je pomoć dobro došla. Molio bih samo da to bude što prije i što više jer vidimo kako se odvijaju stvari u Ukrajini. Za kraj mogu samo reći Kohorta, Slava Ukrajini", rekao je Varga.


Prenosimo i Facebook objavu Udruga građana Kohorta:


31 godinu kasnije povijest se ponavlja. Rat na istoku Europe nije podložan različitim tumačenjima. Kao i prije 31 godinu, jasno je tko je agresor, a tko žrtva. Ono što Hrvatima i svijetu danas predstavlja vukovarski Vodotoranj, Ukrajincima je danas kijevski televizijski toranj i Memorijalni centar Babin Jar - simbol stradanja, ali i herojske obrane! Kako je upravo Vodotoranj simbol koji se nalazi na vojničkim čizmama tvrtke Borovo, a našoj ukrajinskoj braći je za obranu potrebna sva moguća pomoć, Kohorta poziva sve vas ljude dobroga srca da svojim donacijama pomognete u prikupljanju što više sredstava za što više pari vojničkih čizama koje će put Ukrajine. Tvrtka Borovo uključila se u akciju uz popust od 20%. Sudbina Ukrajine je u rukama ukrajinskih branitelja, no Ukrajina i demokratske vrijednosti mogu se braniti i iz Hrvatske! Svima unaprijed hvala!


Žiro račun na koji možete donirati sredstva za kupnju vojničkih čizama za ukrajinske branitelje:

Udruga građana "Kohorta Osijek"

HR5724840081101638217

RZBHHR2X

RAIFFEISENBANK AUSTRIA

Opis plaćanja: ZENGE ZA UKRAJINU

Zoran Varga za Radio Osijek

Kohorta za Ukrajinu

Kohorta za Ukrajinu

Foto: Facebook / Kohorta Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.