Hrvatski radio

Radio Osijek

Kolobarić na čelu krovne udruge ratnih veterana

13.02.2017.

11:40

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi (ZUV HGP) izabrao je za novog predsjednika Miljenka Kolobarića, koji je na tom mjestu zamijenio Dražimira Jukića, priopćeno je iz te udruge .

Kolobarić je 53-godišnji umirovljeni visoki časnik HV-a, dolazi iz Osijeka iz redova 3. gardijske brigade, a tijekom svog ratnog puta bio je dva puta ranjavan i osam puta odlikovan. Kao zapovjednik samostalne izviđačke satnije 3. gardijske brigade, s činom bojnika od 1995. godine prelazi u zapovjedništvo brigade kao obavještajni časnik brigade u Zbornom području Osijek. U mirovinu odlazi 2003. godine s mjesta savjetnika za obavještajne poslove 3. gardijske brigade. Za svoj savjestan rad u više navrata primio je pohvale zapovjednika brigade, grada Osijeka, Županije i zapovjednika zbornog područja. Uručene su mu zahvalnica "Slavonska krv" i pohvala za uspješno izvođenje operacije "Maslenica", a odlikovan je s više civilnih i vojnih odličja.
U obraćanju nakon izbora naglasio je da će kao novi predsjednik ZUV HGP-a nastaviti aktivno ukazivati na probleme braniteljske populacije, s posebnim naglaskom na zaštitu dostojanstva Domovinskog rata i branitelja, navodi ZUV HGP.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.