Hrvatski radio

Radio Osijek

Kome je smetao križ?

27.05.2016.

15:32

Autor: Radio Osijek/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jedan od osječkih križeva "krajputaša" u Ružinoj ulici, na samom križanju s Dubrovačkom, prije nekoliko dana je srušen. Ne zna se je li riječ o djelu vandala ili ga je udarilo neko vozilo, jer na tom se mjestu prometne nesreće često događaju.

Mjesto je danas posjetio osječki gradonačelnik Ivan Vrkić sa suradnicima, kako bi se pronašlo rješenje. Na Vrkićevom Facebook profilu stoji: "Nakon brojnih poruka sugrađana kako treba po što bržem postupku ukloniti srušeni katolički križ koji je bio postavljen na križanju Ružine i Dubrovačke ulice, osobno sam došao vidjeti o čemu se radi i izdao nalog da se betonski ostaci odmah uklone. Sam križ bio je napravljen od betona, nije zaštićen i njegovo popravljanje vrlo vjerojatno ne bi dalo očekivani rezultat zbog čega smo odlučili da će se na mjestu prethodnog križa postaviti replika o čemu ćemo se dodatno konzultirati sa župnikom i predsjednikom Gradske četvrti Gornji grad."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.