Hrvatski radio

Radio Osijek

Kompleti opreme i pumpe za DVD-e

23.02.2016.

12:32

Autor: Samir Klasiček

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

170 kompleta zaštitnih odjela i kaciga te 16 vatrogasnih pumpi uručio je u Belišću osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić predstavnicima dobrovoljnih vatrogasnih društva s područja Županije .

Istaknuo je kako županijska Vatrogasna zajednica broji preko 8 tisuća članova, koji djeluju u sklopu triju profesionalnih postrojba i 145 DVD-a. Županija godišnje za vatrogastvo izdvaja od milijun i pol do dva milijuna kuna , a danas predana oprema vrijedna je 250 tisuća kuna.

„Ono što vatrogasci čine na sigurnosti svih žitelja Osječko-baranjske županije zaista je društveno odgovoran posao i oni to čine na najbolji mogući način. Zahvalio sam im danas na tome što su se u svim izvanrednim situacijama pokazali na razini zadatka, otklanjajući i ljudsku pogibelj ali, isto tako, smanjujući materijalnu štetu na najmanju moguću mjeru“, rekao je Šišljagić predajući opremu vatrogascima.

„Ova oprema namijenjena je vatrogascima koji nisu u javnim vatrogasnim postrojbama ni u središnjim vatrogasnim društvima, nego u svim ostalim vatrogasnim društvima u ruralnim sredinama i mislimo da je njima najnužnije dati takvu opremu“, istaknuo je predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević. Na potpori i opremi Županiji je zahvalio i županijski vatrogasni zapovjednik Boris Banjan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.