Hrvatski radio

Radio Osijek

Konačno je i "Zdravko" krenuo nakon gotovo dva mjeseca mirovanja

17.05.2020.

12:46

Autor: Radio Osijek / KI

foto facebook GSSR Sport za sve

foto facebook GSSR Sport za sve

Foto: - / -

Svoje je aktivnosti, nakon gotovo dva mjeseca mirovanja, pokrenuo i naš popularni osječki "Zdravko" odnosno Gradski savez za sportsku rekreaciju "Sport za sve". U subotu je organizirano nordijski hodanje, a uskoro će i "Rekreacijske sportske igre". .

Organizator i voditelj sportske rekreacije u Gradskom savezu za sportsku rekreaciju "Sport za sve" Zoran Pupovac o njihovoj prvoj aktivnosti nakon pauze "nordijskom hodanju" istaknuo je kako je bilo iznenađujuće brojno: "Naš Zdravko je konačno ponovno krenuo nakon što smo dobili dopuštenje Stožera civilne zaštite i tako smo u subotu 16. svibnja krenuli 'nordijskim hodanjem'. Očekivali smo 15-ak hodača kao što je to bilo u prijašnjim vremenima, no bilo je 35 rekreativaca. Očigledno je kako su se svi zaželjeli rekreacije, bavljenja sportom, kretanjem", rekao je Pupovac.

Upravo zbog velikog zanimanja za rekreaciju, GSSR "Sport za sve" uputio je poziv za "Rekreacijske sportske igre" u tri sporta: malom nogometu, tenisu i boćanju. Kako stoji u priopćenju Saveza, odabirom sadržaja žele utjecati na širenje i podizanje svijesti o važnosti pravilnog bavljenja tjelesnom aktivnosti kao dijelom svakodnevnice, a u današnjim uvjetima posebno u cilju podizanja imuniteta, prevencije bolesti i očuvanja zdravlja građana. Zoran Pupovac napomenuo je kako su Rekreacijske igre namijenjene svima starijima od 18 godina jer smatraju kako mlađi već imaju organizirane sportske aktivnosti u svojim klubovima i školama putem tjelesnoga odgoja na daljinu: "Još uvijek primamo prijave i kapetani okupljaju svoje ekipe. S tom namjerom pozivamo zainteresirane građane na sudjelovanje u Rekreacijskim sportskim igrama u sklopu kojih organiziramo natjecanja u malom nogometu, tenisu i boćanju. Natjecanja se održavaju na malonogometnim terenima Srednjoškolskog igrališta, teniskom centru u Perivoju kralja Tomislava i boćalištu MNK "Neptun" jednom tjedno u popodnevnim /večernjim satima", rekao je Pupovac i naveo načine na koji se moguće prijaviti za "Rekreacijske sportske igre": "To su naš fiksni telefon 031/208-135 (radnim danom od 9-13 sati), zatim mobitel 098/343-325 ili preko e-maila: sportzasveosijek@gmail.com. Na sve te načine mogu se dobiti i sve detaljne obavijesti o načinu i uvjetima natjecanja", rekao je profesor kineziologije iz Gradskog saveza za sportsku rekreaciju "Sport za sve" Osijek Zoran Pupovac.

 

GSSR Sport za sve - Zoran Pupovac

Galerija
foto facebook GSSR Sport za sve, Foto: -/-
foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-nordijsko-hodanje-subota-9-10-sati.jpg, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.