Hrvatski radio

Radio Osijek

Konačno obnova sportskog igrališta

18.04.2018.

14:31

Autor: Željka Bačić

Foto: Željka Bačić/ Radio Osijek

Foto: Željka Bačić/ Radio Osijek

Foto: - / -

Nakon tri godine apela i borbe za sportsko igralište Osnovne škole Franje Krežme, danas su počeli radovi na njegovoj obnovi. Bageru se nisu nadali ni osječki HDZ-ovci, koji su tu sazvali pressicu .

Gradski odbor HDZ-a pozvao je na konferenciju za novinare s temom "Vratimo djeci igralište". Očito je, rekao je predsjednik  osječkog HDZ-a Ivan Radić, da je pomoglo pitanje vijećnika Željka Kovačevića na Gradskom vijeću kada će se krenuti u obnovu igrališta OŠ Franje Krežme. Time je zadovoljan, jer je  to "očito bio poticaj za radove", što je pokazalo da su konstruktivna oporba, ali pita zašto to treba koštati čak milijun kuna, te tko su izvođači, prema kojem natječaju i cijeni. Uz to, igralište je dodijeljeno na pet godina koje treba gledati kao vrijeme za pravno i političko djelovanje kako bi to igralište trajno ostalo u vlasništvu škole. Roditelji učenika su zadovoljni , ali Stjepan Ribić ističe kako se svi ti nesporazumi nisu smjeli dogoditi, a kada se dogodilo, moglo je trajti jedan dan, a ne tri godine. 
"Mi kao roditelji apeliramo na Grad Osijek, s obzirom da je Filozofski fakultet dobio svoja parkirališta, koncesionar je dobio svoje, da napokon i naša djeca dobiju svoje. Da dobiju jedno normalno igralište gdje mogu provoditi svoje slobodne trenutke i zdravo odrastati"- rekao je Ribić. Ravnateljica Jadranka Jurić ispričala je novinarima koliko su se djeca veselila početku radova i najavila je kako planiraju Dan škole održati upravo na igralištu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.