Hrvatski radio

Radio Osijek

Končar za Vodotoranj donirao milijun i pol kuna

26.09.2016.

13:40

Autor: Radio Osijek/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Vukovar je stigla najveća pojedinačna donacija za obnovu Vodorornja - Tvrtka Končar Elektroindustrija d.d. u tu se akciju uključila s iznosom od milijun i pol kuna .

Prema riječima predsjednika uprave Darinka Bage, suglasnost da tvrtka sudjeluje u obnovi vukovarskog vodotornja jednoglasno su dali svi - od sindikata i uprave do dioničara, a uz tu pojedinačnu donaciju mnogi će se i osobno svojim prilozima uključiti u projekt "Vukovarski vodotoranj - simbol hrvatskog zajedništva", za koji je, kako doznajemo od  vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, prikupljeno gotovo 10 milijuna kuna.
"Ono što je za Izrael Mosada, Vukovar je za Hrvatsku", istaknuo je Bago predajući simbolični ček s ispisanim iznosom donacije. "Svakako je korisno ove simbole kao što je vodotoranj obnoviti da bi generacije koje dolaze iza, ali ne samo iz Hrvatske već i turisti mogli obilaziti i podsjećati se na događanja, da to bude na neki način škola – kako se takva agresija i takav zločin mogu dogoditi, ali da bi se u budućnosti to spriječilo i izbjeglo. Nama je veliko zavodoljstvo što smo mogli sudjelovati u tome," rekao je Bago.
"Vrhunska hrvatska tvrtka za vrhunski hrvatski projekt," zaključio je zahvaljujući na donaciji vukovarski gradonačelnik. "Ovim činom dobivamo na snazi, vjetar u leđa za obnovu vodotornja, jer ipak je riječ o vrhunskoj hrvatskoj tvrtki s vrhunskim proizvodima, koja je prisutna na tržištima diljem svijeta", istaknuo je Ivan Penava.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.