Hrvatski radio

Radio Osijek

Koncert Mije Dimšić 22. prosinca na Adventu u Osijeku

09.12.2017.

12:19

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječka kantautorica Mia Dimšić nastupit će na koncertu na Adventu u Osijeku 22. prosinca točno u podne ispred osječke konkatedrale. Koncert je najavljen na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je bila i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Najavljujući koncert zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš izjavila je kako Miju Dimšić dugo poznaje i podupire te kako se veseli što je pristala održati besplatan koncert u Osijeku namijenjen prije svega djeci. Zbog toga je dogovoreno da koncert bude održan 22. prosinca, na posljednji dan škole u prvom polugodištu i to točno u podne kako bi stigla djeca bez obzira na to kada imaju nastavu. Dogradonačelnica je pozvala na koncert sve školarce te ih zamolila da sa sobom umjesto ulaznice ponesu knjigu ili igračku, nešto što im više ne treba, a može kao prigodan dar razveseliti neko drugo dijete. Na trgu će biti postavljena velika košara u koju će se prikupljati darovi, a koje će Mia Dimšić i Žana Gamoš proslijediti djeci koja su u potrebi. 

Mia Dimšić je rekla kako se veseli što će kraj burne godine provesti u svom Osijeku te podijeliti s Osječanima svoje zadovoljstvo i sreću zbog odličnog početka glazbeničke karijere. Predstavila je i svoj novi album, "Božićno jutro" na kojem se nalazi 11 božićnih pjesama, a dio njih će izvesti i na koncertu u Osijeku 22. prosinca. 

 

Poslušajte izjave Žane Gamoš i Mije Dimšić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.