Hrvatski radio

Radio Osijek

Konferencija "Istra jučer - danas Slavonija"

19.10.2018.

13:18

Autor: Ksenija Zelenić

Fotografija- Ksenija Zelenić Radio Osijek HRT

Fotografija- Ksenija Zelenić Radio Osijek HRT

Foto: - / -

U Osijeku je održana konferencija pod nazivom „Istra jučer - danas Slavonija" za vrijeme koje su se mogla razmijeniti turistička iskustva u kontinentalnom turizmu. "Sličnosti među regijama postoje, ali se strategijama moraju razvijati posebnosti", rečeno je na skupu.

Konferencija je okupila različite stručnjake iz Istre i Slavonije i Baranje kojima je zajednički predznak turizam. Jedan od pokretača agroturizma u Istri i direktor Hrvatske udruge turizma, Veljko Ostojić podsjeća kako su se svojevremeno unutrašnjost Istre i bojali uspoređivati s primjerice Provansom ili nekim drugim krajevima. Danas se situacija bitno promijenila.
Istra danas broji milijun i pol noćenja godišnje. Tomu je sigurno pridonijela i agencija Riva turs iz Minhena, koja sada goste u velikom broju šalje upravo u Slavoniju i Baranju. Selimir Ognjenović je direktor i suvlasnik ove turističke agencija koji sa zadovoljstvom gleda goste nakon povratka iz Slavonija i Baranje i sluša ih kako najavljuju sljedeći duži boravak.
Istra je, kako se čulo na Konferenciji, mogla za razliku od Slavonije i Baranje, na vrijeme raditi na promidžbi i pravilnom pozicioniranju na turističkom tržištu. Imamo slične mogućnosti, kaže župan osječko-baranjski Ivan Anušić.
"Uz pravilnu strategiju koja se neće mijenjati ovisno o politici, dokaz da Slavonija grabi velikim koracima jesu i Dani hrvatskog turizma koji će se za godinu dana održati upravo u Osijeku, za to se valja dobro pripremiti", dodao je Anušić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.