Hrvatski radio

Radio Osijek

Konferencija projekta Osobna asistencija za osobe s invaliditetom

19.01.2023.

12:46

Autor: HRT Radio Osijek

konferencija, Putevi milosti

konferencija, Putevi milosti

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Završnu konferenciju projekta „Osobna asistencija za osobe s invaliditetom II" organizirala je osječka Kršćanska humanitarna udruga „Putevi milosti" kako bi predstavila rezultate projekta koji provodi uz partnerstvo s Udrugom paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije. 

Projekt je vrijedan milijun i 550 tisuća kuna, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda. Provedba mu je 20 mjeseci, a kroz projekt je zaposleno 10 osobnih asistenata koji osobama s invaliditetom pomažu u svakodnevnim aktivnostima poput spremanja, oblačenja, odlaska u trgovinu ili liječniku. Financiranje osobne asistencije nastavlja se do 30. lipnja do kada se nadaju da će biti donijet i dugo očekivani Zakon o osobnoj asistenciji, povećane satnice asistentima kao i iznosi koji im se isplaćuju, rekao je predsjednik "Puteva milosti" Krešo Žarković, a poslušajte i izjavu jednog od zaposlenih asistenata Gorana Oterbajna.


K. Žarković, G. Oterbajn

konferencija, Putevi milosti

konferencija, Putevi milosti

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.