Hrvatski radio

Radio Osijek

Konferencija "Suradnjom do uspjeha"

28.03.2013.

12:35

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Konferencija poduzetničkih centara, inkubatora i potpornih poduzetničkih institucija pod nazivom "Suradnjom do uspjeha" u organizaciji Osječko - baranjske županije, održana je danas u Osijeku.

Cilj konferencije je razmijeniti iskustva malih i srednjih poduzetnika te obrtnika s poduzetničkim inkubatorima i centrima, gospodarstvenicima, načelnicima i gradonačelnicima o poticajnim mjerama i otvaranju perspektiva njihovome razvoju. Na konferenciji je sudjelovao i poduzetnički inkubator BIOS, a direktor Ivo Koški predstavio je rezultate koje su ostvarili u proteklih 5 godina, a kao najveći problem poduzetnika istaknuo je nelikvidnost. Iznijeli su i planove za ovu godinu i najavili otvaranje nove hale u BIOS-u. U inkubatoru trenutačno radi 22 tvrtke sa preko 130 zaposlenih, a za mjesec dana očekuje se ukupno 40 tvrtki sa 200 zaposlenih.

Na današnjem su predavanju svojim iskustvima pokušali pomoći malim i srednjim poduzetnicima oko iskustava sa nelikvidnosti, što je trenutačno njihov najveći problem. Istaknuli su kako je jedno od rješenja okrenuti se prema izvozu jer tvrtke koje rade za inozemno tržište nemaju problema sa naplatom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.