Hrvatski radio

Radio Osijek

Konferencija "Žene u poduzetništvu"

07.03.2018.

12:09

Autor: Željka Bačić

Foto: Željka Bačić/ Radio Osijek

Foto: Željka Bačić/ Radio Osijek

Foto: - / -

Dan žena dobra je prigoda podsjetiti na položaj žena, posebice u njihovom zapošljavanju te pomoći u bržem i lakšem ostvarivanju poslovnoga uspjeha. U poduzetništvu ih je 2 i pol puta manje od muškaraca.

Županija osječko- baranjska organizirala je u Osijeku konferenciju o ženama u poduzetništvu ponudivši im predavanja o prodajnim vještinama, o financijskom povezivanju u zajednici, o ekonomiji sreći pa i o modnoj osobnosti. Svi se slažu u jednom- treba više žena u poduzetništvu. Prema riječima zamjenika župana Petra Lagatora, nije u Hrvatskoj lako biti ni poduzetnik ni poduzetnica, ali nije opravdano to što je teže biti žena podzetnica. "Svi u društvu, u politici, u biznisu, moramo se potruditi da to bude drugačije. Što se tiče OBŽ  podaci ne odudaraju od prosjeka u Hrvatskoj. Kroz niz mjera, programa i poticaja Županija nastoji stvarati poticajno  poslovno okruženje kojim će se ženama u poduzetništvu omogućiti da im put do uspjeha bude kraći i lakši. Za to je ove godine OBŽ osigurala 5,6 milijuna kuna"- rekao je Lagator. Prodekanica za nastavu i studente i voditeljica smjera Poduzetništvo na osječkom Ekonomskom fakultetu Sunčica Oberman Peterka ističe kako je 2 i pol puta manje žena koje se odlučuju na poduzetnički pothvat, jer ga one, na žalost, često pokreću iz nužde, zbog posla, zbog egzistencije. Dodala je kako poduzetništvo ne može biti ni muško ni žensko, ni malo ni srednje, ono je način razmišljanja povezan s proaktivnošću, inovativnošću i odgovornošću. Radionice na današnjoj Konferenciji  odnose se na jačanje nekih vještina i kompetencija.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.