Hrvatski radio

Radio Osijek

Konferencije "Učimo zajedno 4" i "Vrijeme je za školski obrok 2020.-2021."

23.07.2021.

13:31

Autor: Monika Kralj

foto Radio Osijek/M.Kralj

foto Radio Osijek/M.Kralj

Foto: - / -

U Osijeku su održane završne konferencije projekata "Učimo zajedno 4" i "Vrijeme je za školski obrok 2020.-2021." Prvim su obuhvaćena 62 učenika s teškoćama, sudjelovalo je 60 pomoćnika u nastavi. U drugom su projektu bila uključena 994 učenika iz obitelji korisnika prava na dječji doplatak.

Znatno je rasterećenje proračuna u tome što su sredstva u oba projekta najvećim dijelom stigla iz europskih fondova te uz potporu resornih ministarstava. "Vrijeme je za školski obrok" obuhvatio je 14 škola te je nastavak projekata koje Osječko-baranjska županija provodi već petu godinu. Vrijednost je gotovo 10 milijuna kuna, 85% iz Fonda europske pomoći najpotrebitijima te 15% iz Državnog proračuna. 

Četverogodišnji projekt "Učimo zajedno 4" vrijedan je oko 11 milijuna kuna, financiran je najvećim dijelom iz Europskog socijalnog fonda uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i Županije. 

Zabilježili smo što su rekli zamjenik župana Josip Miletić,  ravnateljica Osnovne škole Ante Starčevića iz Viljeva Blaženka Škrlec i ravnateljica Osnovne škola kralja Tomislava iz Našica Vlatka Zahirović.

 

konferencije

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.