Hrvatski radio

Radio Osijek

Kongres studenata socijalnog rada

26.05.2022.

12:44

Autor: HRT

Organizacijski odbor

Organizacijski odbor

Foto: Željko Kovačević / HRT

Studentski zbor Pravnog fakulteta Osijek i studenti Sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog studija Socijalni rad, u partnerstvu s Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu, organizatori su 1. hrvatskog i 10. regionalnog, dvodnevnog, kongresa studenata socijalnog rada, koji je počeo danas u Osijeku.

„Socijalni rad(nici) & izazovi današnjice“ tema je s kojom će se baviti stručnjaci poput profesora doktora Maria Vinkovića, koji će govoriti o Europskoj socijalnoj povelji i sustavu kolektivnih prigovora te mogućnosti zaštite ekonomskihi socijalnih prava socijalnih radnika i njihovih korisnika te Romana Kristića, pročelnika Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka

"Grad Osijek za socijalnu politiku izdvaja prema podacima iz prošle godine 55 milijuna kuna na ukupnu socijalnu politiku i podizanje standarda i kvalitete života u gradu Osijeku. Grad Osijek je bio snažan zagovaratelj i podrška u osnivanju studija socijalnog rada obzirom da je bilo kroničnog manjka socijalnih radnika na tržištu rada. Socijalni radnici vrlo su važan segment ne samo u socijalnoj skrbi nego i u pravosuđu i u upravi, u udrugama pa i u poslovnom sektoru i zbog toga ovi mladi ljudi idu pravim putem", rekao je pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka, Romano Kristić

Drugi dio kongresa odvijat će se na platformi Zoom s temom „Uloga praktične nastave u obrazovanju studenata za rad u profesiji socijalnog rada“ te će obuhvatiti predavanja studenata socijalnog rada.

Svrha je Kongresa potaknuti na promišljanje, proširiti znanje i povećati svijest studenata i šire zajednice o suvremenim izazovima s kojima se socijalni radnici svakodnevno susreću te poticati pozitivne promjene i doprinos studenata u području socijalnog rada s ciljem cjelokupnog društvenog napretka.

"Nije bilo jednostavno organizirati kongres, no vjerujem da će svi sudionici biti zadovoljni. Mi smo tijekom studija dobili brojne kompetencije, a kroz ovakva događanja možemo ih samo unaprjeđivati. Mi smo prva generacija studenata socijalnog rada s osječkog Pravnog fakulteta i nadam se da ćemo brzo naći posao i pomoći lokalnoj zajednici sa znanjem i kompetencijama koje smo stekli tijekom obrazovanja.", rekla je Lara Rašić iz Studentskog zbora Osijek.   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.