Hrvatski radio

Radio Osijek

Konstituirano Gradsko vijeće Vukovara, izostali vijećnici SDSS-a

14.06.2017.

18:31

Autor: Radio Osijek/web HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tomislav Šota iz HDZ-a je na konstituirajućoj sjednici vukovarskog Gradskog vijeća većinom glasova izabran za predsjednika tog predstavničkog tijela, a sjednici nisu nazočili vijećnici SDSS-a .

"Očekujem od svih vijećnika, a ne samo koalicije HDZ-HKS koja u Gradskome vijeću ima komotnu većinu, da svi jednako doprinose razvoju grada Vukovara, da donose mudre i kvalitetne odluke, da se ne bave politikanstvom, već da zajedno radimo za dobrobit građana Vukovara", poručio je u kratkom obraćanju Tomislav Šota.

Za potpredsjednika Gradskog vijeća izabran je Robert Rapan (HKS), dok drugi potpredsjednik iz redova oporbe nije izabran, jer se oporba nije mogla dogovoriti oko zajedničkog kandidata. Izabrani su i članovi devet odbora Gradskoga vijeća. Od ukupno 23 vijećnika u Gradskom vijeću Vukovara, vladajuća koalicija HDZ-HKS ima 14 vijećnika, SDP tri, po dvoje vijećnika imaju SDSS i DSS, a po jednoga Milan Bandić 365 Stranka rada i solidarnosti i Živi zid

Konstituirajućoj sjednici nisu bili nazočni izabrani vijećnici SDSS-a koji, kako je u izjavi novinarima naknadno pojasnio predsjednik vukovarskog SDSS-a Đorđe Ćurčić koji je uz predsjednika stranke Vojislava Stanimirovića i izabrani vukovarski vijećnik, nisu došli radi ranije preuzetnih obveza.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.