Hrvatski radio

Radio Osijek

Konstituirano Partnersko vijeće Osječko - baranjske županije

22.07.2020.

12:33

Autor: Radio Osijek/AB

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

Pripreme i praćenja provedbe planskih dokumenta politike regionalnoga razvoja temeljna je zadaća Partnerskog vijeća Osječko -baranjske županije koje je danas konstituirano u Osijeku. Vijeće je utemeljeno kao savjetodavno tijelo, a broji 33 člana.

"Partnersko vijeće osniva se za potrebe pripreme i praćenja provedbe planskih dokumenta politike regionalnoga razvoja koji se donose na temelju Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske, a u radu sudjeluju predstavnici regionalne samouprave i regionalnih koordinatora, gradova i općina, visokoškolskih ustanova, pružatelja obrazovnih usluga i usluga osposobljavanja te istraživačkih centara, gospodarskih i socijalnih partnera te organizacija civilnog društva s područja županije" kaže predsjednik županijske Skupštine Dragan Vulin.

"Ovo je tijelo osnovano na zahtjev osječko -baranjskog župana Ivana Anušića, sastoji se od javnog, privatnog i civilnog sektora, a ideja je da sudjeluje u pripremi i provedbi novog strateškog plana županije za predstojeće sedmogodišnje razdoblje", pojašnjava ravnatelj županijske Razvojne agencije Tomislav Barbarić.
"Riječ je o velikim i značajnim projektima", dodaje Barbarić, " koji se uglavnom realiziraju sredstvima iz fondova Europske unije ali i iz drugih izvora. Izdvojio bih Gospodarski centar, projekte energetske obnove, ali i brojne projekte u poljoprivredi".

Odmah nakon konstituiranja vijeće, koje čine 33 člana pristupit će pripremama za izradu strateško – planskog dokumenta kojim će se zacrtati smjnice razvoj a županije za sljedećih 7 godina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.