Hrvatski radio

Radio Osijek

Kontrolni toranj na Kopiki nosi ime legendarnog Jabuke

10.08.2022.

14:18

Autor: Radio Osijek/TM

Kontrolni toranj na Kopiki nosi ime legendarnog Jabuke

Kontrolni toranj na Kopiki nosi ime legendarnog Jabuke

Foto: Grad Osijek / -

U znak sjećanja na Željka Čulika - Jabuku, mnogima dobro poznatu legendu osječke Kopike, kontrolni toranj na novoobnovljenim bazenima Copacabana nazvan je njegovim imenom, objavili su iz osječke gradske uprave.

„Budući da je riječo osobi koja se tri desetljeća neumorno brinula o sigurnosti kupača, dobar je to povod da se podsjetimo koliko je sigurnost prilikom kupanja važna za sve posjetitelje bazena”, objavio je uz vijest o novom nazivu kontrolnog tornja na svom Facebook profilu osječki gradonačelnik Ivan Radić. Istaknuo je podatak da kupalište od otvorenja sredinom srpnja do danas ima više od trideset tisuća posjetitelja.

Inicijativa da se toj legendi grada oda počast pokrenuta je neposredno prije otvaranja novouređenih bazena na Copacabani. „Kako sam star(ij)a generacija, a još nas ima, još pamtimo... uz natpis KONTROLNI TORANJ trebalo bi (do)pisat Jabuka... onako, na pročelju nadstrešnice, iz pukog poštovanja, ljudski i simbolično, prepoznatljivo!!”, zatražio je jedan Osječanin. Ideja se svidjela i ostalima koji su redovito dolazili na Kopiku u vrijeme Željka Čulika: „Bilo bi to echt osječki! Počast jednoj od legendi grada - a onima koji ne znaju (jer su mlađi od nas) tako bi bila bačena bubica u uho da se raspitaju tko je bio Jabuka.”

"Uvijek kada vidim ovaj toranj sjetim se domara Jabuke”, napisao je u FB grupi „Osijek osamdesetih” Zvonko Horvat te podsjetio na objave koje su se tih godina čule preko razglasa, naravno, izgovarao ih je Željko Čulik Jabuka: „Dragi posjetitelji rekreacionog centra Copacabana danas je na kupalištu približno 20.000 kupača.- Pažnja, pažnja Achtung, Achtung izgubio se mali Ivica, traži se mama Marica i tata Ivo. Dijete se nalazi kod kontrolnog tornja.”

Već u prvim reakcijama brojni Osječani s oduševljenjem pozdravljaju to što su u gradskoj upravi prihvatili inicijativu građana i što od danas na kontrolnom tornju stoji natpis „Toranj Jabuka”.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

13 h

FEBIRE

FEBIRE