Hrvatski radio

Radio Osijek

Kopački rit - 2. Tjedan parkova Hrvatske

20.05.2017.

11:37

Autor: Mirta Milas, Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Javna ustanova Park prirode Kopački rit i ove godine tijekom mjeseca svibnja obilježava Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode te 2. Tjedan parkova Hrvatske .

 

Po očuvanoj prirodi Hrvatska je jedna od najbogatijih zemalja s 8 nacionalnih parkova i 11 parkova prirode. 

2. tjedan parkova Hrvatske obilježava se od 20. do 28. ovog mjeseca s ciljem podizanja svijesti građana o važnosti očuvane prirode i bioraznolikosti te brendiranja Hrvatske u smislu prepoznavanja zaštićenih područja. U tom će razdoblju svih 19 parkova kroz više od 50 edukativnih i rekreativnih događanja namijenjenih različitim ciljnim skupinama obilježiti Dan Nature 2000, Dan zaštite prirode RH i Međunarodni dan bioraznolikosti te Europski dan parkova.

Od 22. do 27. svibnja u Parku prirode Kopački rit cijeli će se tjedan posjetitelji moći voziti besplatno turističkim vlakićem od prijemnog centra do pristaništa, ako kupe kartu za izlet brodom. U sklopu programa obilježavanja 2. Tjedna parkova Hrvatske Kopački će rit posjetiti predstavnici diplomatskog zbora.

Više informacija o Tjednu parkova Hrvatske dostupno je na www.parkovihrvatske.hr, www.facebook.com/parkovihrvatske.hr i www.instagram.com/ParkoviHrvatske.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.