Hrvatski radio

Radio Osijek

13:41 / 13.06.2015.

Autor: Stjepan Filipović

Kopić novi predsjednik osječkog HDZ-a

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na izvanrednoj gradskoj izbornoj skupštini HDZ-a za predsjednika je izabran dr. Vlatko Kopić. Nakon izbora Kopić je izjavio kako je njegova radost veća jer je HDZ uspio pokazati jedinstvo i cjelovitost.

Dobio je potporu svih izaslanika i svih 14 temeljnih ogranaka. Naglasio je kako će njihov cilj u sljedećem razdoblju biti da silno zajedništvo, koje je iskazano na Skupštini, pojačaju jer trebaju biti spremni za predstojeće izbore.
Kad je preuzeo Županijsku organizaciju HDZ-a prvi i osnovni cilj mi je bio konsolidirati i osnažiti Hrvatsku demokratsku zajednicu u cijeloj Osječko - baranjskoj županiji, a posebice u Osijeku, rekao je predsjednik organizacije Ivan Anušić te dodao kako je upravo današnjim odabirom Vlatka Kopića za predsjednika Gradskog odbora Stranke, na domak smo tom cilju. Anušić smatra da će sada Osječko - baranjska županija ići spremna na parlamentarne izbore kad god oni bili. Za dvije godine idemo na lokalne izbore i idemo napraviti ono za čim HDZ vapi, a to je povratak ne na samo vođenje države već i na lokalnoj, županijskoj i gradskoj, razini, naglasio je Anušić. 
Gradska je organizacija HDZ-a raspuštena krajem travnja, a do tada ju je vodio Damir Kramarić, koji je kasnije kooptiran u predsjedništvo stranke. Anušić je tada priopćio kako se tim potezom daje "novi zamah HDZ-u" i novo vodstvo "predstavlja nastavak nezaustavljivog rasta stranke".

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.