Hrvatski radio

Radio Osijek

Korak bliže novoj zgradi Muzeja likovnih umjetnosti

30.10.2017.

14:59

Autor: Radio Osijek / IF

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Muzeju likovnih umjetnosti potpisan je Ugovor o nabavi usluga izrade glavnog i izvedbenog projekta te troškovnika rekonstrukcije Muzeja. Uz obnovu postojeće, u dvorištu će se graditi nova zgrada Muzeja, a danas potpisanim ugovorom tvrtka Respect-ing izradit će izvedbeni projekt.

Prije nekoliko mjeseci u MLU je predstavljen idejni projekt obnove i izgradnje muzeja, a danas je potpisan ugovor za izvedbeni projekt. Kako je istaknula ravnateljica Jasminka Mesarić, sve ide prema planu, poštuju se rokovi i nadamo se da će se uskoro predati sva potrebna dokumentacija kako bi se mogla zatražiti sredstva EU za konkretne radove. Vjeruju kako će svi posjetitelji moći uživati u novim izložbenim prostorima za dvije do tri godine.
Ukupna je vrijednost projekta 1.752.300,00 kn, od čega je iznos EU potpore 1.401.840,00 kn. Od toga je za izradu izvedbenog projekta te troškovnika rekonstrukcije Muzeja potpisan ugovor u vrijednosti od 686.250,00 kn. U postupku javne nabave male vrijednosti odabran je najpovoljniji ponuditelj Respect-ing d.o.o. iz Osijeka koji zastupa gospodin Darko Ojvan, dip.ing.građ. Spletom okolnosti, kako je istaknuo Ojvan, i autori idejnog rješenja (Kljajić i Jagić) i tim zadužen za izvedbeni projekt su "domaći ljudi". Na temelju idejnog rješenja Respect-ing izradit će glavne projekte na temelju kojih će se dobiti odobrenja za građenje i izvedbenu dokumentaciju na osnovu koje će se izraditi projekt.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.