Hrvatski radio

Radio Osijek

Korona u Domu za starije i nemoćne u Đakovu

03.08.2022.

11:49

Autor: HRT

Dom za starije i nemoćne osobe u Đakovu

Dom za starije i nemoćne osobe u Đakovu

Foto: Željko Kovačević / HRT

U Domu za starije i nemoćne osobe u Đakovu pojavio se koronavirus. Zaražena su 32 korisnika i 4 djelatnika. Stanje je pod kontrolom.

U Domu za starije i nemoćne osobe u Đakovu zatvoreni su zbog koronavirusa za posjete pojedini dijelovi odjela za zdravstvenu i pojačanu njegu, odnosno stacionara doma. Ostali dijelovi stacionara, kao i dijelovi doma s pokretnim korisnicima, i dalje su otvoreni za posjete i izlaske pokretnih korisnika, potvrdio je v. d. ravnatelja Doma za starije i nemoćne osobe u Đakovu Petar Peradić. 


"Ovo je do sada najblaže u odnosu na što smo imali. Svi zaraženi u oba krila stacionara koji su zahvaćeni pokazuju asimptomatske ili blaže oblike bolesti. Posjeti su i dalje dopušteni za sve pokretne korisnike, no bilo bi nam draže da se druženja obavljaju vani, na otvorenom.", ističe v.d. ravnatelja doma Peradić. U đakovačkom Domu za starije i nemoćne osobe je 238 korisnika, a do daljnjeg neće primati nove. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.