Hrvatski radio

Radio Osijek

Koronavirus i dalje prisutan - 246 novozaraženih na istoku Hrvatske, dvije osobe preminule

30.03.2022.

15:37

Autor: Radio Osijek/TM

Osječka promenada

Osječka promenada

Foto: Davor Lončarić / Radio Osijek

Na području pet slavonskih županija evidentirano je 246 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Osječko-baranjskoj je 137 novozaraženih, Brodsko-posavskoj 47, Vukovarsko-srijemskoj 34, Požeško-slavonska i Virovitičko-podravska po 14. Dvije osobe su preminule.

Jedna osoba u dobi od 86 godina s područja Općine Antunovac umrla je od posljedica covida-19. U posljednja 24 sata pozitivan nalaz na koronavirus potvrđen je kod 137 novih osoba, objavio je Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije. Obrađena su 322 uzorka, tako da je udio pozitivnih među testiranima visokih 42,5 posto. Najviše novozaraženih – 75 – s osječkog je područja, 14 je s područja Našica, osam s područja Valpova. Slijede Antunovac i Čepin po 5, Beli Manastir i Koška po 4, Belišće, Darda, Đurđenovac i Erdut po 3, Bizovac 2, Donji Miholjac, Đakovo, Bilje, Drenje, Podgorač, Viljevo, Viškovci i Vladislavci po 1. U osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici hospitalizirana je 31 osoba, od kojih je jedna na respiratoru. U samoizolaciji je trenutno 298 osoba.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata zabilježeno je 47 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Jedna je osoba preminula. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici Dr. Josip Benčević i novogradiškoj bolnici hospitalizirano je 11 covid pacijenata, nema osoba kojima je potrebna podrška respiratora. Trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodskoposavskoj županiji nalaze 225 osobe.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 176 osoba od kojih su 34 bile pozitivne na koronavirus. Devetero novozaraženih je iz Vinkovaca, 6 je iz Vukovara, 4 osobe su iz Ivankova, 3 iz Vođinaca, po 2 osobe iz Apševaca, Mirkovaca i Županje, te po 1 osoba iz Antina, Jarmine, Nijemaca, Nuštra, Rokovaca i Slakovaca. Na bolničkom je liječenju 20 covid pacijenata. U samoizolaciji se na području županije nalaze 283 osobe. 

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađena su 62 uzorka od kojih je 14 bilo pozitivno na koronavirus. Na tom je području trenutno aktivno 70 slučajeva zaraze – 3 su osobe hospitalizirane, 67 je u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji se nalazi 51 osoba.

Područje Virovitičko-podravske županije bilježi četrnaest novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, što je utvrđeno analizom 59 uzoraka. Iz Virovitice je sedmero novozaraženih, iz Suhopolja je troje, dvoje je iz Slatine, a Špišić Bukovica i Pitomača, bilježe po jednu osobu. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica, nalazi se 9 COVID-19 pacijenata 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.