Hrvatski radio

Radio Osijek

Koronavirus odgodio utakmicu u Gradskom vrtu

18.10.2020.

12:13

Autor: Željka Bačić

Koronavirus odgodio utakmicu u Gradskom vrtu

Koronavirus odgodio utakmicu u Gradskom vrtu

Foto: - / -

Današnji susret NK Osijeka i NK Lokomotive, koji se trebao odigrati u 17,05 u Gradskom vrtu, odgođen je zbog dva igrača Lokomotive koji su pozitivni na koronavirus. Uz njih je i nekoliko igrača koji imaju simptome.

Klub Lokomotive izvijestio je kako zbog zaštite osobnih podataka ne mogu reći o kojim je igračima riječ. Određena im je samoizolacija, a očekuje se odluka nadležne epidemiološke službe oko određivanja mjera samoizolacije za bliske kontakte zaraženih.

U Nogometnom klubu Osijek, kako stoji na njihovim službenim stranicama, sve je zatekla odluka iz HNS-a  o odgađanju utakmice s Lokomotivom, posebice jer je stigla samo 5-6 sati prije početka dvoboja. Utakmica Osijeka i Lokomotive bit će odigrana u prvom slobodnom terminu, koji će naknadno biti određen, o čemu trener Osječana, Nenad Bjelica kaže: "Ni mi ni oni više ne igramo Europu stoga ne bi trebalo biti nekih posebnih problema pronaći i definirati novi termin do odlaska na zimsku stanku. Da, šteta zbog ovakve situacije i žao mi je što danas nismo bili u mogućnosti odigrati jer smo u dobroj formi i pobjedničkoj seriji. Međutim, što je – tu je. Vjerujem da ćemo i u nekom drugom terminu biti isto tako dobri te osvojiti planirana tri boda na koja smo računali ove nedjelje.  Zaraženim nogometašima Lokomotive želimo  brz i uspješan oporavak, a mi se odmah počinjemo pripremati za gostovanje kod Istre 1961 u Puli", rekao je Bjelica. Iznio je i svoj stav o kompletnoj situaciji u Hrvatskoj, kada je riječ o znatno povećanom broju zaraženih: "Generalno se nadam da će ljudi u našem društvu shvatiti ozbiljnost situacije i početi se ponašati odgovorno kako bi se opće stanje poboljšalo, a broj zaraženih umnogome smanjio. Na puno mjesta se, međutim, vidi i očituje da su reakcije drukčije, stoga smatram da treba biti odlučniji kako bi neodgovorni ostali u značajnoj manjini,  sve u cilju toga da bi se izbjeglo ovoliko širenje virusa. Dakle, svatko individualno treba preuzeti odgovornost na sebe, držati se propisanih epidemioloških mjera i dati svoj doprinos poboljšanju situacije koja, kako svi vidimo, nije dobra i svakako bi morala biti upozoravajuća", poručuje Nenad Bjelica.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.