Hrvatski radio

Radio Osijek

Koronavirus ušao dva doma za starije i nemoćne

27.10.2020.

13:31

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Koronavirus ušao dva doma za starije i nemoćne

Koronavirus ušao dva doma za starije i nemoćne

Foto: - / -

Koronavirus je ušao u Dom za starije i nemoćne osobe Vinkovci gdje je, za sada, zaraženo 15 korisnika, potvrdio je Hini ravnatelj te ustanove Krešimir Markić. Zaraza je otkrivena i kod pet korisnika privatnog Doma za starije i nemoćne osobe "Sv. Antun" u Šagu.

U tijeku je testiranje na koronavirus svih djelatnika vinkovačkog doma. Od jutros ih je testirano 24, dok su jučer testirana 43 korisnika i četvero djelatnika. U domu je smješteno 208 korisnika, o kojima skrbi 85 djelatnika.
"Za sada je rano reći kako se koronavirus probio u dom s obzirom da smo poduzeli sve propisane epidemiološke mjere koje u potpunosti primjenjujemo", kazao je ravnatelj Markić.

U privatnom Domu za starije i nemoćne osobe "Sv. Antun" u Šagu kod Valpova osam je korisnika zaraženo koronavirusom, zbog čega će biti testirani svi korisnici i zaposlenici, najavio je osječko-baranjski Stožer civilne zaštite. Načelnik stožera i dožupan Petar Lagator izjavio je novinarima kako ovaj privatni dom skrbi za 51 korisnika, a ima 29 zaposlenika.  U posljednjih nekoliko dana zaražen je jedan korisnik, a nakon testiranja zaraza je potvrđena za ukupno osam korisnika. 

Lagator je izvijestio kako je na covid-19 pozitivno svih pet korisnika u izdvojenoj kući Centra za pružanje usluga u zajednici "Ja kao i ti" u Čepinu, s tim da je jedan na bolničkom liječenju, a ostali se dobro osjećaju i ostali su u kući.  
Dodao je kako su s jučerašnjim danom u svim školama u županiji koronavirusom zaražena 82 učenika i školskih djelatnika, a 815 učenika i djelatnika su u samoizolaciji. 
Lagator je istaknuo kako je u osječkom KBC-u stanje stabilno, a sustav se u prostornom i organizacijskom smislu stalno prilagođava novim uvjetima, a takvo je i stanje u općoj županijskoj bolnici Našice.

dom-u-sagu.jpg

dom-u-sagu.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.