Hrvatski radio

Radio Osijek

Košarkaška dvorana u Borovu naselju spremna za europska i svjetska prvenstva

04.07.2022.

13:19

Autor: Marija Vukasović Petrinović

Košarkaška dvorana u Borovu naselju

Košarkaška dvorana u Borovu naselju

Foto: Marija Vukasović Petrinović / Radio Osijek

Grad Vukovar nastavlja ulagati u sportsku infrastrukturu. U suradnji s Javnom ustanovom "Sportski objekti Vukovar“ od lani do danas provedeni su brojni radovi vrijedni više od dva i pol milijuna kuna. Sportska dvorana na Trgu Dražena Petrovića u Borovu naselju udovoljava kriterijima za održavanje europskih i svjetskih prvenstava.

Galerija
Košarkaška dvorana u Borovu naselju, Foto: Marija Vukasović Petrinović/Radio Osijek
Košarkaška dvorana u Borovu naselju, Foto: Marija Vukasović Petrinović/Radio Osijek

Prilikom obilaska dvorane, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava ističe kako su provedeni projekti, u velikoj mjeri sufinancirani sredstvima Europske unije i Ministarstva turizma i sporta, omogućili podizanje standarda sportske infrastrukture.

"Uspješno smo zaokružili priču o sportskoj dvorani u Borovu naselju i njezinoj modernizaciji - sada pruža još viši sportski standard na korist vukovarskih, ali i svih drugih sportaša koji dođu u naš grad. Trenutno je u tijeku i ljetni sportski kamp i to nas čini još ponosnijima, jer najmlađi Vukovarci imaju kvalitetno mjesto za razvijanje svojih sportskih vještina" - rekao je Penava.

Ravnatelj Javne ustanove "Sportski objekti Vukovar" Ivan Szabo istaknuo je kako prilikom modernizacije dvorane pribavljena najkvalitetnija košarkaška oprema koja omogućuje održavanje najviših sportskih natjecanja što se tiče košarke.

Dvorana je provedbom projekta „Razvoj dodatnih obrazovnih sadržaja i modernizacija sportske dvorane Borovo Naselje“ koji je dio Intervencijskog plana Grada Vukovara energetski obnovljena. Time su, navodi Grad Vukovar, modernizirani elektrotehnički i strojarski sustavi te su ugrađena nova učinkovita LED rasvjetna tijela što će u konačnici dovesti do smanjenja potrošnje električne i toplinske energije. Ukupna vrijednost projekta je 1.655.811,00 kuna, od čega je iznos od 1.125.951,48 kuna sufinanciran sredstvima Europske unije.

Nadalje, Grad Vukovar je nabavio i opremu kojom je modernizirana košarkaška dvorana, a podrazumijeva mobilnu košarkašku konstrukciju (koševe), košarkašku ploču, tablicu za osobne pogreške, videodisplay, strelicu za posjed lopte, timer te pregradnu zavjesu. Nabava opreme u ukupnoj je vrijednosti 611.798,38 kn s PDV-om, a Ministarstvo turizma i sporta sufinanciralo je projekt u iznosu od 251.557,68 kuna.

Javna ustanova „Sportski objekti Vukovar“ provela je izgradnju ureda za sportske udruge koje koriste sportsku dvoranu. Naime, od obnove dvorane 2001. godine, sportski uredi bili su smješteni u neobnovljenom dijelu dvorane, a projektom moderno uređeni uredi opremljeni su tipskim namještajem, pristupačni, vizualno ne narušavajući koncept dvorane i komunikaciju unutar same zgrade. Ukupna vrijednost investicije iznosi 342.384,00 kn s PDV-om.

Također, Javna ustanova „Sportski objekti Vukovar“ provela je opremanje fitness centra kojega koriste sve sportske udruge koje su korisnici dvorane, ali i mnoge druge. Nabavljena sportska oprema služi za jačanje gornjih i donjih ekstremiteta te za opću kondicijsku pripremu, a sastoji se od trenažera, slobodnih utega i sportskih rekvizita. Ukupna vrijednost nabavljene opreme iznosi 60.240,00 kn s PDV-om.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.