Hrvatski radio

Radio Osijek

Kosovski veleposlanik položio vijenac na godišnjicu teške prometne nesreće

25.07.2022.

16:35

Autor: Hina/Radio Osijek/TM

Kosovski veleposlanik položio vijenac na godišnjicu teške prometne nesreće

Kosovski veleposlanik položio vijenac na godišnjicu teške prometne nesreće

Foto: Screenshot Brodportal.hr / -

Kosovski veleposlanik u Hrvatskoj Martin Berishaj položio je vijenac na mjestu prometne nesreće koja se na današnji dan prošle godine dogodila na autocesti kod Slavonskog Broda gdje je poginulo 10 osoba koje su putovale iz Njemačke na Kosovo.

I ovom prilikom veleposlanik je zahvalio svima koji su pomogli ozlijeđenima i obiteljima stradalih u prometnoj nesreći.

"Nažalost, njih desetero nije se vratilo kući. Ono što mogu istaknuti je da su hrvatska vlada, političke institucije i policija ovdje u Slavonskom Brodu, funkcionirali kao da su u pitanju hrvatski državljani. To mogu samo organizirane države koje uz državotvornost imaju i ljudskost", rekao je Berishaj, dodajući kako se nada da se takva tragedija više neće ponoviti.

Rekao je da obitelji ozlijeđenih i poginulih u prometnoj nesreći imaju samo lijepe riječi o Hrvatskoj. "Postavljanjem vijenca odali smo počast stradalima, a njihovim  obiteljima na Kosovu prenijet ćemo informacije o svemu što se u Slavonskom Brodu održalo godinu dana nakon tragedije. Osjećamo da Brođani ovaj dan doživljavaju tužnim zbog naše sudbine. Bio je to crni dan za nas, ali i za Slavonski Brod. Nikad nećemo zaboraviti sve dobro koje ste učinili za nas. U institucionalnom ste obliku pokazali funkcioniranje, a u ljudskom izuzetno suosjećanje", rekao je Berishaj.

Veleposlanik se zatim sastao s načelnikom brodsko-posavske policije Antunom Valićem i županom Danijelom Marušićem, kojima je još jedanput zahvalio na pruženoj pomoći.

Na autocesti A3 kod Slavonskog Broda 25. srpnja 2021. poginulo je 10 osoba, a ozlijeđeno ih je 45, od kojih 15 teško. Autobus je zbog vozačevog neopreza zahvatio travnatu površinu uz autocestu i prevrnuo se na kosini dok su mnogi putnici u rano jutro mirno spavali.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.