Hrvatski radio

Radio Osijek

"Kotrljaneri" i "Kune" u akciji "Biciklima za Bubamaru"

15.05.2016.

10:07

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu humanitarne akcije "Biciklima za Bubamaru" Udruga za rekreativni biciklizam "Kotrljaneri" i Lions klub "Kuna" iz Osijeka prikupili su donacijama i kotizacijama 30.000 kuna za kupovinu 17 bicikala.

U sklopu akcije "Biciklima za Bubamaru" 100-tinjak biciklista iz raznih djelova Hrvatske, Mađarske, Srbije i BiH tijekom subote se vozili od Osijeka do Vinkovaca i natrag.

Organizirali su je Udruga za rekreativni biciklizam "Kotrljaneri" i Lions klub Kuna iz Osijeka koji su donacijama i kotizacijama za utrku su prikupili 30.000 kuna za kupovinu 19 bicikala: 2 stacionarna za Udrugu osoba s invaliditetom Bubamara iz Vinkovaca, jedan Centru za odgoj i obrazovanje Ivan Štark iz Osijeka, 7 malih bicikala Dječjem domu Sveta Ana iz Vinkovaca, 4 za djecu slabijeg imovinskog stanja i 3 za djecu koja će se natjecati na poligonu Odjela prevencije Policijske uprave Osječko - baranjske.

Riječ je o sedmoj vožnji biciklima za pomoć djeci i odraslima s posebnim potrebama, koja se provodi uz pomoć lokalne zajednice, sponzora i prijatelja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.