Hrvatski radio

Radio Osijek

Krađe, droga, krivotvorenje novca ...

19.09.2016.

10:42

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Završena je kriminalistička obrada nekoliko težih kaznenih djela, priopćila je danas Policijska uprava osječko-baranjska. U redovitom izvješću nekoliko je krađa, krivotvorenje novca, ali i uživanje opojnih droga.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 29-godišnji hrvatski državljanin počinio nekoliko kaznenih djela krađa. Mladić je u rujnu u Valpovu ušao u otključani automobil s ključevima u bravici, stavio vozilo u pogon i izašao na sredinu kolnika. Počinitelja su uočili vlasnici te je izašao iz vozila i pobjegao. Početkom rujna mladić je s parkirališta u Josipovcu ukrao nezaključan osobni automobil, pričinivši 57-godišnjem vlasniku materijalnu štetu od više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu PU osječko-baranjska podnijela je kaznenu prijavu, no istaknuto je također kako je u nezaključanom automobilu u Josipovcu vlasnik ostavio i ključeve u bravi što je olakšalo "posao" lopovu. 

Jedan je 24-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo omogućavanje trošenja droga, izvješćuje također policija. Tijekom rujna mladić je u Tvrđavici 20-godišnjakinji dao na konzumiranje izrađenu cigaretu s mješavinom duhana i marihuane te zbog toga "zaradio" kaznenu prijavu.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja sumnja se da su dvojica maloljetnika iz Baranje počinila kazneno djelo krivotvorenje novca. Maloljetnici su u rujnu obostrano odštampali novčanice. Na području Belog Manastira stavili su u optjecaj lažni novac iznosu od nekoliko stotina kuna. Policijski su službenici uz potvrdu oduzeli lažne novčanice, a protiv mladića podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Još je jedna maloljetnica počinila kazneno djelo, a ovaj je put riječ o krađi. Početkom rujna maloljetnica je došla do obiteljske kuće u Osijeku te iskoristila nepažnju i 68-godišnjoj vlasnici ukrala nakit vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija je podnijela posebno izvješće.

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šesnaest prometnih nesreća. U pet prometnih nesreća šest je osoba lakše ozlijeđeno, dok je preostalih jedanaest za posljedicu imalo materijalnu štetu. Jedanaest se dogodilo na području Osijeka, dvije na području Našica, a po jedna na području Đakova, Baranje i Belišća.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.