Hrvatski radio

Radio Osijek

Kramarić smijenjen – raspušten osječki HDZ

22.04.2015.

22:11

Autor: Tatjana Mautner

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Županijski je odbor Hrvatske demokratske zajednice Osječko-baranjske županije priopćenjem obavijestio javnost da je Gradska organizacija HDZ-a grada Osijeka raspuštena i do novih lokalnih unutarstranačkih izbora vodi ga povjerenik – tajnik županijskog HDZ-a Ivan Radić.

Kako je u izjavi za Radio Osijek rekao smijenjeni Kramarić, odluku Županijskog odbora poštuje i osobno će dati sve od sebe da HDZ pobijedi na parlamentarnim izborima. Nije htio odgovoriti na pitanje ima li ova odluka veze s neformalnom gradskom koalicijom kojoj je HDZ do prije mjesec i pol dana pripadao i podrškom koju Kramarić daje gradonačelniku Ivanu Vrkiću, odnosno – kako su tada rekli – „projektima koji su vrijedni, koji će razviti Grad Osijek i biti na dobrobit sugrađana“.
Očito tadašnje izjašnjavanje osječkog HDZ-a kako zbog „mentalne higijene rade odmak od SDP-a i HNS-a“ nije bilo dovoljno. Na potpunom prestanku suradnje u toj politički širokoj koaliciji Anušić inzistira mjesecima, ali je početkom studenog odlučeno kako se zbog kampanje za predsjedničke izbore to pitanje odgađa za kasnije. 

Time nije došlo ni do rušenja proračuna za ovu godinu, što bi Osijeku donijelo prijevremene lokalne izbore. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko tada je rekao kako je njegova stranka „u tihoj, mirnoj kohabitaciji zbog mira i što uspješnijeg rada gradonačelnika kojeg su izabrali građani.“
Raspuštanjem osječke gradske organizacije HDZ želi presložiti unutarstranačke karte uoči parlamentarnih izbora. Kako navode u priopćenju očekuju maksimalnan angažman svih članova kako županijske, tako i gradske organizacije kako bi ostvarili i četvrtu pobjedu u nizu. „Sukladno tome, novo Povjerenstvo ujedno predstavlja i nastavak nezaustavljivog rasta HDZ-a, te daje novi zamah našoj stranci kao i obvezu preuzimanju odgovornosti za Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju. Imajući u vidu činjenicu da je Hrvatska demokratska zajednica najjača politička opcija u Republici Hrvatskoj koja je uvijek donosila pozitivne promjene u društvo pred Povjerenstvom je zadaća da, na tom tragu, iznjedri najboljeg i najkvalitetnijeg kandidata te novo vodstvo Gradske organizacije koje će pridonijeti razvoju i boljitku političkog života u gradu Osijeku“, riječi su kojima se završava priopćenje koje potpisuje predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a Ivan Anušić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.