Hrvatski radio

Radio Osijek

Kreativni pristupi učenju i podučavanju

24.03.2023.

13:11

Autor: HRT Radio Osijek

konferencija o kreativnom podučavanju

konferencija o kreativnom podučavanju

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

U Osijeku se održava dvodnevna 1. Međunarodna konferencije „Kreativni pristupi učenju i podučavanju" u organizaciji Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te Centra za znanstveni rad Vinkovci. 

Okupilo se oko 300 stručnjaka iz 16 zemalja, a teme su usmjerene na propitivanje tradicionalnog i suvremenog pogleda na kreativnost i stvaralaštvo u obrazovnom procesu te na promicanje novih pristupa u učenju u podučavanju u kojima se naglasak stavlja na stvaralaštvo, odnosno na kreativno djelovanje i izražavanje. Konferencija se bavi metodološkim pitanjima istraživanja kreativnosti, ulogom učitelja u poticanju i razvoju kreativnosti, mogućnostima ostvarivanja novih kreativnih praksi u osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju, pitanjem  uloge kreativnog mišljenja u digitalnom dobu te stavovima učitelja i učenika o nastavnim metodama kojima se potiče  učenike na kreativno izražavanje. Program konferenccije uključuje 120 izlaganja, 8 radionica i 10 poster prezentacija. Održat će se i Forum studenata koji će uključiti sudionike iz četiri zemlje i sa šest sveučilišta. 


  

Kreativni pristupi učenju i podučavanju

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.