Hrvatski radio

Radio Osijek

Kreće obnova Trpimirove ulice od Svilane do Vukovarske

04.04.2019.

13:10

Autor: Krunoslav Inhof

foto Krunoslav Inhof / HRT

foto Krunoslav Inhof / HRT

Foto: - / -

Radovi na rekonstrukciji dijela Trpimirove ulice od Svilane do raskrižja s Vukovarskom počinju sredinom ovoga mjeseca, a radovi će trajati 90 radnih dana. Vrijednost rekonstrukcije dionice duge 300 metara je 2,5 milijuna kuna, a podrazumijeva radove i na podzemnoj infrastrukturi.

Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji dijela Trpimirove ulice od Svilane do raskrižja s Vukovarskom potpisao je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić s tvrtkom Osijek-Koteks. Vrijednost rekonstrukcije dionice duge 300 metara je dva i pol milijuna kuna, a podrazumijeva radove i na podzemnoj infrastrukturi. Posebno će biti zahtjevi radovi na oborinskoj odvodnji koja podrazumijeva i ugradnju nove crpne stanice, a rok za izvođenje radova je 90 radnih dana.

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota pojasnio je osnovne informacije vezane uz projekt: "To je dionica duga 300 metara, vrijednost radova je 2,5 milijuna kuna uključujući i PDV, a u u samu rekonstrukciju uključeni su i radovi oborinske odvodnje. Razlog tomu su poplave koje se događaju na tom podvožnjaku tijekom jačih oborina. Ono što bih još htio naglasiti je da smo tom rekonstrukcijom, počevši od četverotračnog nadvožnjaka s Južne obilaznice pa preko kružnih tokova kod Gradskog vrta, Divaltove i Drinske, dobili jedan moderan i kvalitetan južni ulaz u grad Osijek. Dodajmo i da je ta cesta ujedno i prava žila kucavica kada govorimo o prometu i to ne samo za osobna nego i teretna vozila."

Pročelnica Upravnog odjela Grada Osijeka za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Ljiljana Belajdžić napomenula je kako će najzahtjevniji dio rekonstrukcije biti vezan upravo uz odvodnju oborinskih voda: "Naš Upravni odjel za promet je izradio dokumentaciju za novu crpnu stanicu i stoga će se isprpletati ta dva projekta. Iz tog ćemo razloga na samoj trasi imati više izvođača i više investitora. Krećemo u povoljno vremensko razdoblje, dokumentacija je spremna, izvođač je poznat, a važno je da su oni radili i prethodne projekte na istoj prometnici tako da znaju što su radili, kako su radili i gdje su s čim stali. Mi smo radove prijavili, sljedeći korak je postavljanje privremene prometne regulacije, a ugovoreno je kako će radovi trajati 90 radnih dana."

Predsjednik uprave Osijek Koteksa Zoran Škorić zamolio je vozače za strpljenje: "Nakon postavljanja privremene prometne regulacije, za jedno desetak dana krenut ćemo i s radovima, a ugovoreno je da bi oni trebali trajati 90 radnih dana. Ovo je za nas nastavak gradilišta koje smo uspješno završili, siguran sam da ćemo i ovaj projekt završiti u roku, a nadam se i prije roka."

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić izrazo je zadovoljstvo što će radove izvoditi tvrtka iz Osijeka i iskoristio prigodu da najavi i sljedeću fazu radova: "Najsretniji sam kad domaća tvrtka radi u našem gradu, bez obzira što je to javni natječaj, a posebice kad je to provjeren i vrhunski izvođač. Moram napomenuti kako nakon ovih radova nastavljamo dalje s radovima na južnom ulazu u grad. Nismo još donijeli konačnu odluku, za sada imamo idejne projekte, no to nije konačni izbor, ali sljedeći je korak prema Dravi i to kružni tok na križanju Vukovarske i Trpimirove i zatim 4 trake do Drave. Želimo jedan kontinuitet ulaganja, a za završetak cijelog pravca treba 10 milijuna eura čime bi taj ulaz riješili na pravi način i trajno."

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.